Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη επισκέπτονται τη γειτονιά του Ζωγράφου
Media

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη επισκέπτονται τη γειτονιά του Ζωγράφου

Ο Δημήτρης Μάρκος και η Φωτεινή Πετρογιάννη μας οδηγούν σ’ ένα υπέροχο ταξίδι μνήμης, βιωμάτων, ιστοριών, χρωμάτων και εικόνων που συνθέτουν τη συλλογική ιδιοσυγκρασία της κάθε περιοχής.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου η εκπομπή «Στη γειτονιά μας» επισκέπτεται τη γειτονιά του Ζωγράφου και συναντά καλλιτέχνες αλλά και κατοίκους της περιοχής, που αναπτύσσουν επιχειρηματικές και άλλες δράσεις στην καρδιά της πόλης.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας φυσικός, γυρνά στη παλιά του γειτονιά και μας μιλά για την εποχή που ήταν μαθητής. Θυμάται τις βόλτες, το ποδόσφαιρο που έπαιζε, αλλά και τη στιγμή που ανακάλυψε την έφεσή του στη Φυσική και άλλαξε όλη η ζωή του! Παρά τη μακρόχρονη παραμονή του στο εξωτερικό, δε διστάζει να πει πως η ζωή στου Ζωγράφου είναι καλύτερη από τη ζωή σε μια ακριβή συνοικία του Texas!

Περπατώντας στους πολυσύχναστους δρόμους του, συναντάμε τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη, που μας μιλά για το θρυλικό καζίνο, τις αγαπημένες του βόλτες και το No Budget Story, την ταινία με τον προφητικό τίτλο, που γύρισε πριν χρόνια σε αυτούς τους δρόμους και τις ταράτσες των πολυκατοικιών.

Ο ηθοποιός Νίκος Αρβανίτης μοιράζεται μαζί μας, με θέα την Πανεπιστημιούπολη, την αγάπη του για την περιοχή, στην οποία έφτασε πριν χρόνια ως φοιτητής του Πολυτεχνείου. Εδώ έγινε η πρώτη επαφή του με το θέατρο, εδώ γνώρισε τη γυναίκα του, εδώ ζουν και οι κόρες του.

Ο stand up comedian και παρουσιαστής Λάμπρος Φισφής, μας περιγράφει με γλαφυρό και κωμικό τρόπο τις εμπειρίες του στα στενά διαμερίσματα και στους πολυσύχναστους δρόμους του Ζωγράφου, όπου το κυνήγι για μία θέση πάρκινγκ ήταν το καθημερινό του άγχος.

Η διεθνώς καταξιωμένη υψίφωνος, Σόνια Θεοδωρίδου, με μέλη της χορωδίας Cantabile και Cantabile Junior, του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου, περιδιαβαίνει τα σοκάκια της πόλης, τραγουδώντας καντάδες και ταξιδεύοντάς μας σε εικόνες, ήχους και συναισθήματα μιας άλλης εποχής.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μαρία Νικόλτσιου μας μιλά, στο Κλειστό Γήπεδο του Ηλυσιακού, για τις αγαπημένες «γωνιές» της στου Ζωγράφου, τα στέκια των μαμάδων και τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών, με κέντρο αυτό το γήπεδο.

Ο Νίκος Σαργκάνης, ο μεγάλος διεθνής μας ποδοσφαιριστής και νυν εκπαιδευτής προπονητών τερματοφυλάκων, μας μιλά για τους αγώνες στις αλάνες της περιοχής, την εποχή που μάτωνε τα γόνατά του και έδινε την ψυχή του στο άθλημα που αγαπούσε.

Ο Σπύρος Γιατράς, ο στιχουργός πολλών και μεγάλων επιτυχιών του ελληνικού πενταγράμμου, μας μιλά για τις νεανικές του βόλτες στου Ζωγράφου, τα πρώτα ερωτικά ρομαντικά σκιρτήματα, αλλά τη συνεργασία του με σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Νίκος Καζαντζάκης» στήνει παραδοσιακό κρητικό γλέντι μέσα στο Άλσος Γουδή! Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φώτης Νταουντάκης, μας εξηγεί τη διαδικασία απόσταξης της ρακής, τα περίφημα Ρακοκαζανέματα, που συνοδεύονται από κρητική λύρα, χορούς και μεζέδες! Και το γλέντι καλά κρατεί!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved