Άγριο χώσιμο στην εκπομπή του Γρηγόρη: «Εκπομπή-όνειδος, το «The 2night show»
Media

Άγριο χώσιμο στην εκπομπή του Γρηγόρη: «Εκπομπή-όνειδος, το «The 2night show»

Για μια ακόμη φορά η εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και όλα όσα εκτυλίχθηκαν ανάμεσα σε εκείνον και το σατυρικό σκετσάκι του Αντώνη Κανάκη έγιναν αφορμή για... κράξιμο. Η Αφροδίτη Γραμμέλη γράφει και τα «χώνει» χοντρά στον παρουσιαστή της εκπομπής «The 2night show»

«Φορώντας ένα σακάκι με τα κουμπιά να ασφυκτιούν, καθισμένος σε ένα γραφείο με φόντο ουρανοξύστες και φώτα πόλης, ο Αντώνης Κανάκης υποδύθηκε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Απέναντί του ο Γιάννης Σερβετάς σε ρόλο Νότη Σφακιανάκη προσπάθησε - όσο είναι δυνατόν κάτι τέτοιο - να απαντήσει όπως ο λαϊκός αοιδός και αμπελοφιλόσοφος. Αρχικά ρωτήθηκε για θέματα όπως το Προσφυγικό και οι ομοφυλόφιλοι και στη συνέχεια αμφότεροι καυτηρίασαν την ενότητα των δοκιμασιών πετώντας αβγά στην αφίσα ενός γκέι. Στο τέλος το ρατσιστικό παραλήρημα ολοκληρώθηκε με τον παρουσιαστή - πάντα σε ρόλο Γρηγόρη - να τονίζει πως μπορεί όλα αυτά τα τερατώδη να ακούστηκαν στην εκπομπή του αλλά εκείνος διαφωνεί.

Μετά το απολαυστικό σκετσάκι ο Αντώνης Κανάκης άνοιξε μια παρένθεση λέγοντας τα εξής: «Θα μου επιτρέψετε μια μικρή παρένθεση, μια προσωπική άποψη. Η λεπτή γραμμή που χωρίζει όλες αυτές τις επιλογές και τα παιχνίδια, τα τρικ των τηλεοπτικών εκπομπών για λόγους τηλεθέασης, με καταστάσεις οι οποίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την κοινωνία, είναι μια πολύ σημαντική γραμμή κατά την άποψή μου. Αυτή τη σημαντική γραμμή θα πρέπει να την έχουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τα κανάλια, οι διευθυντές προγράμματος και οι δημιουργοί των διαφόρων εκπομπών».

Η εκπομπή των «Ράδιο Αρβύλα» και ο Αντώνης Κανάκης, ξεπερνώντας τον σκόπελο της προσωπικής σχέσης, όπως οφείλουν να κάνουν η σάτιρα και η κριτική, αποδομούν μια εκπομπή-όνειδος, το «The 2night show». Μια εκπομπή που βασίζεται στην κατάκτηση νούμερων παντοιοτρόπως καλώντας οποιονδήποτε φλερτάρει με τα άκρα, οποιονδήποτε δεν έχει πλέον να επιδείξει έργο και ουσία και απλώς αμολάει ρατσιστικά και φασιστικά πυροτεχνήματα για να σκανδαλίσει το κοινό.

Την ευθύνη γι' αυτό, όπως είπε και ο Κανάκης, δεν την έχει μόνο ο Αρναούτογλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πλέον έχει απογυμνωθεί τηλεοπτικά και επιστρέφει στην αισθητική των αγελάδων και του τουρτοπόλεμου. Τη φέρουν και η αρχισυνταξία του, οι συνεργάτες του και φυσικά οι προϊστάμενοί του. Δεν είναι μόνο ο Σφακιανάκης το θέμα, κάτι αντίστοιχα είχε πει ο Αλέφαντος, κάπως έτσι βρέθηκε επίσημη προσκεκλημένη η Τζούλια Αλεξανδράτου. Κάπως έτσι διάφορες άφωνες γλάστρες από σκυλάδικα, κάποιοι ξεχασμένοι και ξοφλημένοι κατασπαταλούν τηλεοπτικό χρόνο και επιδίδονται σε ρεσιτάλ ανοησίας και αγραμματοσύνης. Και όλα αυτά για τα νούμερα. Αυτό διαλαλεί ο παρουσιαστής στις συνεντεύξεις του, ότι δηλαδή η εκπομπή του είναι πρώτη σε τηλεθέαση, ότι η εκπομπή του κάνει νούμερα. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος του, αυτό ήταν και το πλεονέκτημά του τηλεοπτικά.

Ας σημειωθεί, λοιπόν, μια και μιλάμε για νούμερα, ότι ο φίλος του και προαναφερθείς Αντώνης Κανάκης μόλις την περασμένη εβδομάδα προσέφερε όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου του «Μπαμπά... μια κανονική ημέρα» (€15.752,17) στον λογαριασμό του Ορφανοτροφείου «Αγιος Στυλιανός». Αν είναι να μιλάμε για νούμερα, ας μιλάμε για τα σωστά.

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved