«60’ Ελλάδα»: Ο Μάνεσης στην Μύκονο
Media

«60’ Ελλάδα»: Ο Μάνεσης στην Μύκονο

Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» συνεχίζει για τέταρτη χρονιά, το οδοιπορικό της. Στόχος η καταγραφή της καθημερινότητας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, αλλά και του μηνύματος ότι η ζωή μακριά από τα αστικά κέντρα χτίζεται με τόλμη και έμπνευση.

Το 19ο οδοιπορικό τού Νίκου Μάνεση μας οδηγεί στη Μύκονο.
Η εκπομπή κάνει αυτό που της αρέσει περισσότερο απ’ όλα, παρουσιάζει το διαφορετικό. Έτσι λοιπόν, αυτήν την Πέμπτη θα δούμε την άλλη Μύκονο, το νησί των ανέμων έτσι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

Οι ιστορίες ξετυλίγονται...

Λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οι Μυκονιάτες προετοιμάζονται και περνούν τις τελευταίες στιγμές χαλάρωσης.

Περισσότεροι από 100 Μυκονιάτες, χορεύουν χασάπικο στο Παλιό Λιμάνι. Προετοιμάζονται για την Κυριακή των Βαΐων, όπου σκοπεύουν να χορέψουν από τη μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη.

Η πρώην «Μις Γιανγκ», Κατερίνα Τοπούζογλου, φοράει τη στολή του δύτη και μαζί με μαθητές της Μυκόνου, καθαρίζει βυθούς και παραλίες.

Στα σοκάκια της Χώρας και τη Μικρή Βενετία, οι καταστηματάρχες προετοιμάζονται για το Πάσχα και γκρινιάζουν για τα ενοίκια που φτάνουν τα 1.000 ευρώ για 15 τετραγωνικά.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη στον τουρισμό και ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή. Οι κτηνοτρόφοι του «Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Ρήνειας» μας ξεναγούν στο γειτονικό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τη Δήλο και στην επιστροφή γεμίζουν το καΐκι με τα ζώα τους, τα οποία μεταφέρουν στη Μύκονο για κούρεμα και τυροκόμιση.

Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει εικόνες από τις κοσμοπολίτικες παραλίες της Μυκόνου, έτσι όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί. Πώς είναι άδεια η παραλία «Super Paradise»;

Τα πρώτα κρουαζιερόπλοια φτάνουν στο νησί, μεταφέροντας τουρίστες από την Βενετία και η εκπομπή περιπλανιέται στα σοκάκια της Μυκόνου, με το μοναδικό όχημα που χωράει, ένα τρίκυκλο!

Στα βουνά της Μυκόνου, νέοι του νησιού που τους αρέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, οδηγούν τα τζιπ τους σε απόκρημνες πλαγιές, κάνοντας παράτολμες φιγούρες, οι οποίες κάποιες φορές οδηγούν σε ατυχήματα, ευτυχώς αναίμακτα.

Την ίδια ώρα, ο πελεκάνος της Μυκόνου, ο Πέτρος ο δεύτερος, παίρνει το μπανάκι του και βγαίνει βόλτα στην παραλία, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα και τα φλας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved