Νίκος Ανδρίτσος: «Δούλεψα αρκετά για να δοκιµαστώ µπροστά από την κάµερα»
Media

Νίκος Ανδρίτσος: «Δούλεψα αρκετά για να δοκιµαστώ µπροστά από την κάµερα»

Ο δημοσιογράφος Νίκος Ανδρίτσος ο οποίος παρουσιάζει στον ΣΚΑΪ τα σημαντικότερα γεγονότα της επικαιρότητας την εβδομάδα που πέρασε μιλάει για τις δυσκολίες που συναντά στη δουλειά του ενώ αποκαλύπτει αν θεωρεί πως η ενημέρωση είναι επαρκής στη χώρα μας...

Η εκποµπή σας παρουσιάζει τα σηµαντικότερα γεγονότα της εβδοµάδας από όλο τον κόσµο. Ποια είναι η δυσκολία της;

Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για µια µοναδική πρόταση αυτή τη στιγµή στην ελληνική τηλεόραση. ∆εν ακολουθούµε πεπατηµένες, αλλά χαράζουµε τους δικούς µας δρόµους κι αυτό έχει σίγουρα έναν µεγάλο βαθµό δυσκολίας. Το πιο σηµαντικό, κατά την άποψή µου, είναι να κρατάµε ζωντανό το ενδιαφέρον του τηλεθεατή σε µια δύσκολη ώρα, όπως είναι το µεσηµέρι της Κυριακής, δίνοντας τροφή για σκέψη, αλλά και για ψυχαγωγία.

Ποιο είναι το κριτήριο για την ατζέντα της εκποµπής;

Το βασικό κριτήριο είναι αναµφίβολα τα γεγονότα της εβδοµάδας και οι προεκτάσεις τους, που µπορεί να σηµατοδοτούν µελλοντικές εξελίξεις. Στο ηµίωρο της επιστήµης και της τεχνολογίας, οδηγός µας είναι η καινοτοµία, είτε µιλάµε για νέες ιατρικές µεθόδους είτε για κάποιο πρωτοποριακό application.

Η παρουσίαση ήταν στόχος; Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά όταν εκτίθεσαι;

Πάντα µε ενδιέφερε και δούλεψα αρκετά για να δοκιµαστώ µπροστά από την κάµερα, αλλά και το µικρόφωνο του ραδιοφώνου. Μου αρέσει πολύ η επαφή µε το κοινό, η επικοινωνία µε τον κόσµο και αυτό το καταγράφω στα θετικά. Οσο για τα αρνητικά, θα έλεγα ότι είναι η υπερέκθεση και το δικαίωµα που αποκτά κάποιος για να ασχοληθεί όχι µόνο µε τον επαγγελµατία που έχει απέναντί του, αλλά και µε την ιδιωτική του ζωή.

Πιστεύετε ότι η ενηµέρωση στην Ελλάδα είναι επαρκής;

Πιστεύω ότι πρέπει να διατηρηθεί η πολυφωνία, να ενισχυθεί η ποιοτική ανάλυση των γεγονότων και να ξεφύγουµε από τις «σειρήνες» του εύκολου εντυπωσιασµού. Η κοινωνία έχει πολύ µεγάλες απαιτήσεις και θα πρέπει να ανταποκριθούµε επάξια. Η ειλικρίνεια είναι στη βάση των σχέσεων εµπιστοσύνης που θα πρέπει να οικοδοµείται και να συντηρείται καθηµερινά.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved