Τα κανάλια το ρίχνουν στην… κουλτούρα!
Media

Τα κανάλια το ρίχνουν στην… κουλτούρα!

Στην... κουλτούρα το ρίχνουν τα κανάλια καθώς μεταξύ των όρων του διαγωνισμού για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών είναι το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εκπομπές τέχνης, λόγου και πολιτισμού, συνολικής διάρκειας δέκα ωρών τον μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της real, ήδη καταγράφεται κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς τα κανάλια εξετάζουν τρόπους να «συμμορφωθούν» με τη διάταξη που ζητά περισσότερο πολιτιστικό περιεχόμενο στην τηλεόραση. Μάλιστα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν διαμηνύσει στις εταιρείες παραγωγής ότι ζητούν προτάσεις για εκπομπές που θα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία χωρίς να στερούνται εμπορικότητας και ήδη έχουν αρχίσει να μαζεύουν μια πρώτη «σοδειά».
Το είδος που αναμένεται να... αναβιώσει είναι οι εκπομπές που σχετίζονται με το σινεμά αλλά και με τη μουσική, ενώ ενδέχεται να δούμε και αρκετές ξένες παραγωγές (ντοκιμαντέρ, συναυλίες) που θα εξυπηρετούν τον σκοπό να καλυφθεί το «πολιτιστικό» κενό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει στοιχείων που δημοσιεύει κάθε χρόνο η Nielsen Measurements (πρώην AGB), τα ιδιωτικά κανάλια αφιερώνουν λιγότερο από 1% του προγράμματος σε εκπομπές πολιτισμού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved