Τίνα Καμπίτση: «Είναι μια στεναχώρια το γεγονός ότι…»
Media

Τίνα Καμπίτση: «Είναι μια στεναχώρια το γεγονός ότι…»

Η Τίνα Καμπίτση δεν είναι μόνο σεναριογράφος. Είναι και φιλόλογος. Πώς επηρέασε η ματιά της φιλολόγου το σενάριο του «Daddy Cool»;

«Έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πολύ νέα παιδιά, κι έτσι έχω τη δυνατότητα να τα ψυχαναλύω και να διαπιστώνω πώς μιλούν, πώς σκέφτονται για τη ζωή, τι νιώθουν και γιατί, χαρακτηριστικά που με κρατούν σε επαφή με την πραγματικότητα, ώστε να μη γράφω πράγματα που φαίνονται ψεύτικα. Να μην πλάθω δηλαδή έναν νεανικό χαρακτήρα που θα τον δει ένας 15άρης και θα πει "μα τι λέει αυτή τώρα;". Το γεγονός πως είμαι η ίδια μητέρα, κοριτσομάνα (η μια μου κόρη είναι 25 και η άλλη 17), αλλά και διδάσκω, με βοηθάει να... κοπιάρω από την αληθινή ζωή» τόνισε στο Τηλέραμα.

-Πολλοί «υποβιβάζουν» τη νεολαία, λέγοντας πως είναι κακομαθημένη. Ποια είναι η δική σας θέση;

«Δεν ασπάζομαι τέτοιους "αφορισμούς". Πιστεύω πως απλώς τα παιδιά "αντιδρούν" στις προσλαμβάνουσες πού" έχουν. Πριν λοιπόν φτάσουμε να κατηγορήσουμε τη νεολαία, χρειάζεται πρώτα να δούμε με τι πρότυπα την έχουμε εφοδιάσει. Ας ψάξουμε λοιπόν ενόχους ανάμεσα σε γονείς και καθηγητές, γιατί τα παιδιά δεν πλάθουν χαρακτήρα από μόνα τους, αλλά χρειάζονται εμπνευστές».

-Να υποθέσω πως θέλετε και οι σειρές που δημιουργείτε να αποτελούν έμπνευση;

«Βεβαίως! Μου αρέσει να στέλνω τέτοιου είδους μηνύματα, κυρίως στους νέους. Δεν θέλω να κάνω κωμωδία μόνο για να γελάσουμε, αλλά για να πούμε μια στερεή γνώμη πάνω στις δυσκολίες της μονογονεϊκής οικογένειας, την εφηβεία, την κοινωνία, το διάβασμα, τις αξίες...»

-Πόσο έχει αλλάξει η τηλεόραση από τα «40 κύματα» που κάνατε πριν από 5 χρόνια;

«Αν και είναι μια στεναχώρια το γεγονός ότι μας έχει... φάει το ξένο φορμάτ, παρ' όλα αυτά, γίνεται νομίζω μια καλή προσπάθεια η τηλεόραση να ξαναπάρει τα πάνω της-αν και δεν θα ξαναφτάσουμε ποτέ σε εκείνο το σημείο όπου η Ελλάδα παρήγε σίριαλ σαν... βαριά βιομηχανία. Υπ' αυτές τις συνθήκες, νιώθω πολύ τυχερή που έκανα μια νέα τηλεοπτική δουλειά»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved