Βουλαρινός-Νικολάου: «Πραγµατική σάτιρα είναι µόνο τα δελτία ειδήσεων και οι ενηµερωτικές εκποµπές»
Media

Βουλαρινός-Νικολάου: «Πραγµατική σάτιρα είναι µόνο τα δελτία ειδήσεων και οι ενηµερωτικές εκποµπές»

Για ακόμα μία φορά, οι παρουσιαστές της σατιρικής εκπομπής «Ό,τι να ’ναι» Μάνος Βουλαρινός και Πέτρος Νικολάου μιλούν με καυστικό τρόπο για τις... σατιρικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Δείτε με πόσο χιούμορ απαντούν...

Εσείς πόσο «Ό,τι να ’ναι» είστε; Εντός και εκτός αέρα...

Μ.Β.: Προσπαθώ να µη δουλεύω εκτός χώρου και ωραρίου εργασίας. Όταν η δουλειά τελειώνει, σοβαρεύοµαι και ζω µια όσο το δυνατόν πιο βαρετή και πειθαρχηµένη ζωή.
Π.Ν.: Εγώ, σε αντίθεση µε τον Μάνο, συνεχίζω και µετά τη δουλειά ακάθεκτος. Είµαι αυτό που λέµε η ψυχή της παρέας. Με το αζηµίωτο πάντα και σε πολύ φιλικές τιµές.

Λάκης Λαζόπουλος, «Ράδιο Αρβύλα» ή «Ελληνοφρένεια»;

Μ.Β.: Αν πρέπει οπωσδήποτε κάτι, «Ράδιο Αρβύλα». Αλλά πραγµατική σάτιρα είναι µόνο τα δελτία ειδήσεων και οι ενηµερωτικές εκποµπές. Μόνο εκεί απολύτως φαιδρά πρόσωπα αντιµετωπίζονται µε µια σοβαρότητα που στα δικά µου µάτια µοιάζει φοβερά ειρωνική.
Π.Ν.: Κι εγώ αν πρέπει να διαλέξω, θα πω «Ράδιο Αρβύλα». Αν πάλι δεν πρέπει να διαλέξω, δεν θα πω τίποτα.

Γίνεται πολύς λόγος για τα όρια, αλλά και την προπαγάνδα της σάτιρας...

Μ.Β.: Πραγµατικά γίνεται πολύς λόγος για τα όρια της σάτιρας. Κυρίως από αυτούς που θα ήθελαν να τα βάλουν. Και να τα βάλουν έτσι ώστε να εξαιρούνται από τη σάτιρα οι ίδιοι και οι φίλοι τους. Όσο για τη σατιρική προπαγάνδα, ό,τι κακό ήταν να κάνει το έκανε. Η προσγείωση στην πραγµατικότητα αποδυνάµωσε τους στρατευµένους σατιρικούς που κουνούν το δάχτυλο και διδάσκουν και µπερδεύουν τη σάτιρα µε προεκλογική εκστρατεία. Θα τους θυµόµαστε µε νοσταλγία.
Π.Ν.: ∆εν υπάρχουν όρια στη σάτιρα. Τέλος. Υπάρχουν µόνο όρια προσωπικής αισθητικής και εντιµότητας. Αν η σάτιρά σου γίνει όργανο -εσκεµµένα ή µη- της οποιασδήποτε προπαγάνδας, απλώς είναι η στιγµή να παραδεχθείς πως εσύ ξεπέρασες αυτά τα όρια.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved