Τάσος Παλαντζίδης: Μιλά για τη συνεργασία του με τον Νίκολας Κέιτζ
Media

Τάσος Παλαντζίδης: Μιλά για τη συνεργασία του με τον Νίκολας Κέιτζ

Για τη συμμετοχή του στη ταινία «Μαντολίνο» αλλά και πώς ήταν η συνεργασία του με τον Νίκολας Κέιτζ, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Τάσος Παλαντζίδης.

Με την ταινία το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» πώς μπλέξατε;
«Με φώναξε ο σκηνοθέτης Τζον Μάντεν, θεωρώντας ότι ξέρω να μιλώ αγγλικά. Εγώ ξέρω μόνο ποντιακά κι ελληνικά. Του είπα, λοιπόν, «δεν μπορώ να εκφραστώ σε ξένη γλώσσα». Εκείνος όμως επέμενε. «Θα υποδυθείς έναν Ελληνα που μιλάει σπαστά αγγλικά, γιατί αγχώνεσαι; Εγώ αυτό θέλω» μου απάντησε. Επαιξα στα ελληνικά και του άρεσα. «Θα το μάθεις το κείμενο θέλεις δεν θέλεις» είπε στο τέλος. Ετσι, έπαιξα τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου της Κεφαλλονιάς, που έδινε στον Ιταλό υπολοχαγό την ανακοίνωση στην οποία δεν συναινούσαν να του παραδώσουν το νησί»

Τι διαφορά έχει το Χόλιγουντ για τους Έλληνες ηθοποιούς με τα εγχώρια δεδομένα;
«Αυτό το διάστημα περιοδεύω με το έργο «Η Ασπίς και το Συμπόσιο» και κουβαλάω μόνος μου τα ρούχα της παράστασης και τα προσέχω πώς και πώς, να μη χάσω τίποτα και να τα συντηρήσω άψογα. Στο γύρισμα του «Μαντολίνου» κάποια ενδυματολόγος μού διόρθωνε το πουκάμισο και μια κοπέλα έφτιαχνε κάτι στα παπούτσια μου. Ρωτάω την ενδυματολόγο: «Τι κάνει αυτή εκεί κάτω;» Και μου απαντά: «Ξεσκονίζει τα υποδήματά σας». Τρελάθηκα. Στο Χόλιγουντ ενδιαφέρονται όλοι οι συντελεστές για τα πάντα που αφορούν τον ηθοποιό κι εκείνος μόνο για τον ρόλο του»

Ο Νίκολας Κέιτζ πώς ήταν; Με αυτόν δεν είχατε τη σκηνή σας;
«Ναι. Τρεις μέρες κάθισα στα γυρίσματα και ένιωσα ότι ήταν κάπως απόμακρος. Οι σταρ του μεγέθους του νιώθω ότι δεν μπορούν τον πολύ κόσμο. Στη σκηνή που το ιταλικό τάγμα παρέδιδε το νησί στους Γερμανούς στρατιώτες υπήρχαν χιλιάδες κομπάρσοι. Ανακάλυψα τότε ότι όλοι πάνω τους είχαν μια φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσουν το πλάνο με τον Κέιτζ και το συνταρακτικό είναι ότι το ίδιο έκανα κι εγώ. Σκεφτείτε και τον κόσμο που παρακολουθούσε το γύρισμα. Εκείνη τη στιγμή αυτός κρατούσε επίτηδες αποστάσεις για να μπορεί να δουλέψει. Δεν γίνεται να είσαι «ανοιχτός» με τους θαυμαστές σου, γιατί θα αρχίσουν να σε φωνάζουν για να σου πουν κάτι κι εσύ θα αποσυντονιστείς, με αποτέλεσμα η σκηνή να πάει ξανά από την αρχή», λέει σε καθημερινή εφημερίδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved