Βασίλης Λυριτζής: «Ένιωσα ανακούφιση που πήρε άδεια ο ΣΚΑΪ»
Media

Βασίλης Λυριτζής: «Ένιωσα ανακούφιση που πήρε άδεια ο ΣΚΑΪ»

Για τα συναισθήματα που ένιωσε όταν μετά τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών, ο ΣΚΑΪ στον οποίο εργάζεται πήρε το πράσινο φως, μιλάει ο Βασίλης Λυριτζής.

Πώς νιώσατε όταν ο ΣΚΑΪ πήρε την άδεια;

Ήταν μια ανακούφιση, από τη μία, και μια ικανοποίηση, από την άλλη, αφού ο σταθμός κατάφερε με μια συγκεκριμένη στρατηγική να καταβάλει ένα μικρότερο τίμημα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί η οικονομική του σχέση με την αγορά να είναι πιο ισορροπημένη. Ενα πολύ υψηλό τίμημα δημιουργεί ένα ευπαθές περιβάλλον και για τους εργαζομένους. Σκεφτείτε να έχει δώσει κάποιος 75 εκατομμύρια και να πρέπει να δώσει κι άλλα 50 για να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις - από κάπου πρέπει να τα κόψει.

Παρόλο που ανήκετε στους τυχερούς, η στάση σας απέναντι στο θέμα δεν άλλαξε.

Όλο το θέμα έχει να κάνει με μια βασική αντίληψη, την οποία ή την πιστεύεις ή όχι. Πρέπει να ενισχυθεί ο πλουραλισμός και να εξαλειφθούν τα «καρτέλ». Αυτή η διαδικασία τροφοδοτεί και μια άλλη διαδικασία που είναι εκτός ελέγχου. Ποιοι θα καταφέρουν να κρατήσουν τις άδειες, ποιες συνεργασίες και με ποιες συμφωνίες θα γίνουν; Ποιος τα ελέγχει όλα αυτά; Εξαρχής είχα διαφορετική αντίληψη για το πώς έπρεπε να γίνει όλο αυτό. Έπρεπε να είναι μια διαδικασία ελεύθερη σε όλους. Θα είχαμε αποφύγει αυτή την όχι ευχάριστη διαδικασία, που οδήγησε, εκτός των άλλων, και στο κλείσιμο δύο μεγάλων καναλιών, του Star και του Alpha. Κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους πάνω από 1.500 άνθρωποι, να περιοριστεί ο πλουραλισμός και να γίνει η υπόθεση των media μια υπόθεση ενός κλειστού κλαμπ τεσσάρων ανθρώπων.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved