Βασίλης Λυριτζής: «Όλους τους χωράει η τηλεόραση. Είναι βασικά ένα ψυχαγωγικό Μέσο»
Media

Βασίλης Λυριτζής: «Όλους τους χωράει η τηλεόραση. Είναι βασικά ένα ψυχαγωγικό Μέσο»

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον κόσμο της δημοσιογραφίας, για την πρωτιά της είδησης αλλά και για το τι πρέπει να περιλαμβάνει η τηλεόραση γενικότερα μιλάει ο Βασίλης Λυριτζής.

Αγχώνεστε για τον ανταγωνισμό ή η πολύχρονη θητεία σάς έχει κάνει πιο χαλαρό;

Πάντα παρακολουθούμε τα νούμερα, αλλά δεν διαμορφώνουμε την εκπομπή με αυτή τη βάση. Η δουλειά μας από μόνη της έχει έναν ανταγωνισμό, κακώς κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει ο κακός ανταγωνισμός, που είναι τα νούμερα, και ο καλός ανταγωνισμός, που είναι η επάρκεια, η αποκλειστικότητα, η πρωτιά. Χωρίς όμως να έχει σημασία ποιος θα πει πρώτος ή δεύτερος την είδηση.

Αυτό το φαινόμενο της πρωτιάς έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια.

Συμφωνώ. Πιστεύω ότι δεν αφορά τον κόσμο και ότι το ’χει βαρεθεί αυτό το παιχνίδι. Αφορά έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων. Όποιος είναι χρόνια στο επάγγελμα και ξέρει τι κάνει, δεν παρασύρεται απ’ αυτό. Δεν μπορείς να μετατρέψεις μια ενημερωτική εκπομπή σε ψυχαγωγική επειδή θα κάνει νούμερα. Δεν μπορείς να θυσιάσεις την είδηση για την ψυχαγωγία με την προοπτική της τηλεθέασης. Αυτό είναι μια επιλογή που την κάνεις από νωρίς. Εγώ δεν ανήκω σ’ αυτούς.

Πάντως η πρωινή ζώνη, που κάποτε ήταν αμιγώς ενημερωτική, έχει ανοίξει και προς την ψυχαγωγία.

Όλους τους χωράει η τηλεόραση. Μου αρέσει ένα κανάλι που απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ θα έχει ενημέρωση, αλλά η τηλεόραση δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό. Η τηλεόραση είναι βασικά ένα ψυχαγωγικό Μέσο.

Υπήρξε κάποιος αντίπαλος που σας έκανε να χάσετε τον ύπνο σας;

Όχι! Ειλικρινά το λέω. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του με τον δικό του τρόπο, άρα δεν μπορώ να το αλλάξω εκ των πραγμάτων. Φυσικά και έχω ζηλέψει δουλειές. Έχω πει «μπράβο» που κάποιος είχε ένα εξαιρετικό θέμα που δεν το είχαμε εμείς, αλλά μέχρι εκεί.

Βλέπουμε δημοσιογράφους εναντίον δημοσιογράφων. Εσείς το έχετε βιώσει;

Η κατάρα μας! Ναι, το έχω βιώσει, αλλά έχει ένα διπλό περιεχόμενο. Το καταλαβαίνω γιατί μπορεί να γίνει σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων, αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω όταν συμβαίνει είτε με βάση την κυριαρχία, είτε με βάση τον ανταγωνισμό. Αυτό απλώς υπογραμμίζει μια «αυτιστική» δημοσιογραφία (ζητώ συγγνώμη για τη λέξη), η οποία ασχολείται μόνο με τον εαυτό της.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved