Media

O Γιάννης Μουζάλας μιλάει αποκλειστικά στην ΄Ελενα Κατρίτση

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 16:00, μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά» και στην ΄Ελενα Κατρίτση για τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στη χώρα μας ο μεγάλος αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχεται τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωράει η διαδικασία της μετεγκατάστασης των προσφύγων, λόγω της μη τήρησης της συμφωνίας από κάποια κράτη-μέλη, καθώς και την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα hot spots των νησιών. Επίσης, αναφέρεται στα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αποσυμφόρησή τους, απαντάει στην κριτική που δέχεται από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι δεν ενημερώνονται για τις προθέσεις του υπουργείου και ξεκαθαρίζει το θέμα σχετικά με όσα λέγονται για τη δημιουργία νέου hot spot στη Μυτιλήνη.
«Μία κάποια λύση στο πρόβλημα, θ’ αρχίσει να διαφαίνεται μέσα στον Οκτώβριο, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας», λέει ο κ. Μουζάλας, ενώ στην αντίθετη περίπτωση, διαβεβαιώνει ότι: «υπάρχουν σχέδια στο συρτάρι». Το σίγουρο πάντως είναι, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι: «Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές... Θα δοκιμαστούμε σκληρά...», αλλά στο τέλος, όπως πιστεύει, θα τα καταφέρουμε.
Ο υπουργός τονίζει ότι: «η πρόσφατη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να δινόταν απευθείας στο ελληνικό κράτος για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία και όχι μέσω οργανισμών και οργανώσεων», επισημαίνοντας πως: «ο οικονομικός έλεγχος ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ακόμη, εξηγεί γιατί καθυστερεί η διαδικασία φιλοξενίας σε ειδικούς χώρους των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, δεκάδες εκ των οποίων βρίσκονται κλεισμένα κάτω από άθλιες συνθήκες στα hot spots των νησιών, κάποια μάλιστα από τον περασμένο Απρίλιο, λέγοντας ότι: «στα άμεσα σχέδια του υπουργείου είναι η δημιουργία ζωνών ασφαλείας στις υπάρχουσες δομές».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved