Ευαγγελία Τσικρίκα: «Το «µαύρο» στα κανάλια είναι «µαύρο» στην πολυφωνία, στη δηµοκρατία»
Media

Ευαγγελία Τσικρίκα: «Το «µαύρο» στα κανάλια είναι «µαύρο» στην πολυφωνία, στη δηµοκρατία»

Η Ευαγγελία Τσικρίκα η οποία «στρίμωξε» τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για τις τηλεοπτικές άδειες, μιλάει για την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και εκφράζει την άποψή της για το ενδεχόμενο «μαύρο» που μπορεί να πέσει στα κανάλια που εκπέμπουν, όπως είναι αυτό που εργάζεται, ο Alpha.

Αν ήσουν σε κάποιο κανάλι που είχε πάρει άδεια, θα έµπαινες στη διαδικασία να «στριµώξεις» τον πρωθυπουργό;

Εννοείται! Η δουλειά του δηµοσιογράφου είναι να στριµώχνει τον οποιονδήποτε στον οποίο θέτει ερωτήσεις. Το θέµα των καναλιών είναι ένα θέµα που δεν αφορά µόνο τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις και τους εργαζοµένους που δουλεύουν σε αυτές. Είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέµα, αυτό της πολυφωνίας, της δηµοκρατίας, του κράτους δικαίου!

Τι πιστεύεις ότι έπρεπε να γίνει µε το θέµα των αδειών;

Το ελληνικό ∆ηµόσιο για τα επόµενα 10 χρόνια που εγχωρήθηκαν οι άδειες θα χάσει περίπου 1 δισ. ευρώ από φόρους, εισφορές, τέλη συχνοτήτων από τα κανάλια που θα κλείσουν. Άρα, η ωµή αλήθεια είναι πως το κράτος δεν κερδίζει 246 εκατ. ευρώ, αλλά χάνει πάνω από 700 εκατ. ευρώ! Επιπλέον, χάνονται θέσεις εργασίας και δεν υπάρχει προοπτική δηµιουργίας νέων. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να βρεθεί µία λύση που και την πολυφωνία να εξασφαλίζει και πόρους για τα κρατικά ταµεία και να µη δηµιουργηθεί µεγαλύτερη ανεργία. Κανένας καναλάρχης δεν αρνήθηκε πως πρέπει να µπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο και να πληρώσει για τη συχνότητα. Το ∆ηµόσιο θα µπορούσε να κερδίσει περισσότερα χρήµατα αν έδινε περισσότερες άδειες.

Το «µαύρο» στα κανάλια, εκτός από την ανεργία, σηµαίνει και κάτι άλλο για εσένα;

Το «µαύρο» στα κανάλια είναι «µαύρο» στην πολυφωνία, στη δηµοκρατία. Όσες περισσότερες φωνές, τόση περισσότερη δηµοκρατία, όπως είπα και στον πρωθυπουργό. Αυτή είναι η θέση µου.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved