Παναγιώτης Στάθης: «Είχα την ατυχία να ανακοινώσω εγώ ότι το Star δεν πήρε τηλεοπτική άδεια»
Media

Παναγιώτης Στάθης: «Είχα την ατυχία να ανακοινώσω εγώ ότι το Star δεν πήρε τηλεοπτική άδεια»

Για την πολύ δυσάρεστη στιγμή να ανακοινώσει ότι το star στο οποίο δουλεύει τόσα χρόνια, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια, μιλάει ο anchorman του καναλιού Παναγιώτης Στάθης

Πώς είδατε τη διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες;

Ήμουν σίγουρος ότι η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη, αλλά αδυνατούσα να πιστέψω ότι θα εμμείνει στον αριθμό «4». Εξαρχής φάνηκε ότι δεν την ενδιέφερε κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό, ούτε η ιστορία των Μέσων, ούτε αν είναι υγιής μια επιχείρηση. Οποιος είχε τα περισσότερα χρήματα, αυτός θα έπαιρνε και άδεια. Αυτό είναι καλό για την ελληνική τηλεόραση; Η γνώμη μου είναι πως όχι. Κυρίως γιατί το μεγάλο ποσό που θα μπει (αν μπει) στα δημόσια ταμεία δεν συνεπάγεται και καλύτερη τηλεόραση. Επίσης, υπάρχει άλλο ένα δεδομένο: οι εργαζόμενοι που θα μείνουν στον δρόμο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στα τέσσερα κανάλια.

Θα ξεκινήσω από το εξής: κανένας επαγγελματίας του χώρου δεν θα σου πει ότι δεν θέλει και δεν πρέπει να υπάρχουν κανόνες στον χώρο. Ολοι πιστεύουν ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Ομως, χωρίς αποκλεισμούς. Οποιος διαθέτει τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να μπορεί να ανοίξει κανάλι. Ετσι όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ο εργασιακός χώρος στα ΜΜΕ, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, είναι ζούγκλα. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κλείνει τα μοναδικά μέσα ενημέρωσης που πληρώνουν στην ώρα τους. Κατά συνέπεια, δεν ισχύει ο εργασιακός μεσαίωνας; Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.887 εργαζόμενοι, αν βάλω μέσα και τους ανθρώπους του Mega. Τα δύο νέα κανάλια στην καλύτερη περίπτωση θα προσφέρουν 800 θέσεις. Αρα, τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι θα μείνουν στον δρόμο. Επίσης θέλω να διευκρινίσω ότι από αυτούς τους εργαζόμενους μόνο το 1/4 είναι δημοσιογράφοι, οι υπόλοιποι έχουν άλλες ειδικότητες. Οι αριθμοί τους οποίους δίνει η κυβέρνηση διαψεύδουν και τον ισχυρισμό της ότι θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Θα είναι μία τηλεόραση με λίγους εργαζόμενους, με πολύ μικρές αμοιβές, γιατί δεν θεωρώ ότι ο νέος εργοδότης που θα έχει ξοδέψει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα προσφέρει καλές αμοιβές στους εργαζομένους.

Πώς νιώσατε όταν μάθατε ότι το Star δεν πήρε άδεια;

Είχα την ατυχία να το ανακοινώσω εγώ. Η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή που το άκουγα και το έλεγα δεν σκεφτόμουν τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν τους συναδέλφους μου, το κοντρόλ, τους τεχνικούς, όλα τα παιδιά που είμαστε όλα αυτά χρόνια μαζί. Ενιωθα την παγωμάρα τους και αισθανόμουν παράξενα. Αισθάνθηκα την ευθύνη να είμαι ψύχραιμος απέναντί τους. Γενικά είμαι ψύχραιμος. Θα ήθελα πολύ ο κόσμος να καταλάβει ότι είμαστε κανονικοί άνθρωποι και δουλεύουμε πολύ σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας λόγω του άγχους και της πίεσης. Επίσης οι αμοιβές μας δεν είναι εξωπραγματικές, είναι κανονικές και πολλές φορές είναι και κακές.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved