Βασίλης Μπισμπίκης: «Η σειρά πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού που θα ιντριγκάρει την κοινωνία»
Media

Βασίλης Μπισμπίκης: «Η σειρά πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού που θα ιντριγκάρει την κοινωνία»

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας από τη τηλεόραση ο Βασίλης Μπισμπίκης επιστρέφει μέσα από τη νέα σειρά του Alpha «Η λέξη που δε λες».

Ο ηθοποιός μιλά για τα γυρίσματα, το ρόλο αλλά και για την υπόθεση της σειράς.
Θα μας μεταφέρετε στα γυρίσματα;
«Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιο κλίμα σε γυρίσματα κι αυτό οφείλεται στον Θοδωρή Παπαδουλάκη. Είναι πολύ ταπεινός, ήρεμος, ήσυχος, με θετική ενέργεια. Δεν τον έχω δει να νευριάζει. Είναι εξαιρετικοί και οι συνεργάτες τεχνικοί».

Έχετε ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία;
«Οι Κρητικοί και όσους έχω γνωρίσει, είναι άνθρωποι που με έχουν αγκαλιάσει και τους έχω αγαπήσει. Είμαστε κάθε μέρα μαζί και με αυτούς κάνω παρέα. Είναι μια ωραία και αληθινή εμπειρία που βιώνω σε αυτό το νησί».

Επηρεάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις και πώς συμπεριφέρεται η κοινωνία απέναντι στον αυτισμό; «Η σειρά πραγματεύεται ένα θέμα ταμπού που θα ακουμπήσει, θα ιντριγκάρει την κοινωνία νομίζω. Είμαι χαρούμενος, γιατί αυτή η σειρά έχει ένα στόχο. Να επικοινωνήσουμε ένα θέμα που είναι σοβαρό και παραμένει ταμπού».

Είχατε ενημερωθεί από ειδικούς; «Πριν αρχίσουμε τα γυρίσματα μιλήσαμε με ψυχίατρο που ειδικεύεται σε αυτό το θέμα. Με ψυχολόγους, με ειδικούς και μας εξήγησαν το φάσμα του αυτισμού».

Δεν αποδέχεται η κοινωνία μας τον αυτισμό;
«Οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν με άρνηση το γεγονός. Μας εξηγούσε ο ψυχίατρος περιστατικό όπου κάνει τη γνωμάτευση ο γιατρός, την ανακοινώνει στους γονείς κι εκείνοι να τον ρωτούν "πού θα το πάμε για να μας πουν τι πραγματικά έχει;"».

Καταλυτικός ο ρόλος του παππού;
«Είναι αυτός που κάνει την πρώτη κίνηση. Θα πάρει το παιδί και θα το πάει σε μια γιατρό, θα είναι κοντά στην οικογένεια και θα τους στηρίξει πάρα πολύ».

Ως πατέρας έχετε ευαισθητοποιηθεί περισσότερο;
«Το θέμα που έχω με το τηλεοπτικό μου παιδί σε σχέση με την οικογένεια μου, με έχει επηρεάσει. Έχω έρθει πιο κοντά στο παιδί μου. Πρέπει να κοινωνήσουμε όλοι σε όλους ότι ο αυτισμός δεν πρέπει να είναι ταμπού», λέει στο περιοδικό Τηλεθεατής.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved