Άρης Λεμπεσόπουλος: «Το θέμα του έργου είναι δύσκολο και δημιουργεί προβληματισμούς»
Media

Άρης Λεμπεσόπουλος: «Το θέμα του έργου είναι δύσκολο και δημιουργεί προβληματισμούς»

ΟΆρης Λεμπεσόπουλος πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στο Κουκλόσπιτο του Ίψεν. Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του μιλά για τη παράσταση.

«Δεν ξέρω αν είναι φοβερή, πραγματικά πέρυσι το θέατρο ήταν γεμάτο. Πραγματικά όμως δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι ο λόγος. Γενικά ο Ίψεν στην Ελλάδα έχει μια καλή πορεία. Μου ήταν πάντα πολύ δύσκολο να πω, από το σχολείο θυμάμαι, τι λέει το μάθημα, όπως και τι λέει το έργο. Υπάρχουν φορές που έχω καταλάβει τι λέει το έργο, μετά το τέλος των παραστάσεων. Όταν είμαι εν ενεργεία, δεν καταλαβαίνω. Το προσόν του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων είναι το ότι είναι ένα μικρό θέατρο στο οποίο ο θεατής νιώθει τόσο κοντά με τους πρωταγωνιστές».

Πόσο δραματικό είναι να φεύγει η σύζυγος και να μένει πίσω ο άντρας μαζί με τα παιδιά;
«Το θέμα του έργου είναι δύσκολο και δημιουργεί προβληματισμούς. Την εποχή που γράφτηκε θεωρήθηκε επαναστατικό γιατί η Νόρα, η ηρωίδα , αποφασίζει να φύγει από το σπίτι, και να αφήσει οικογένεια και παιδιά. Αυτές οι απλές ιστορίες, αφορούν το σήμερα ,το αύριο και το χθες. Ο ρόλος μου έχει στοιχεία που είναι πολύ κοντά στον εαυτό μου, κάτι που μπορεί και να σε εγκλωβίσει μερικές φορές. Έχει όμως και στοιχεία πολύ μακριά από εμένα, κάτι που μπορεί να σου δώσει μεγάλη ελευθερία. Αλλά είναι ψυχικά κουραστικό, επειδή έχω κι εγώ παιδιά έρχεσαι αντιμέτωπος με το γεγονός της εγκατάλειψης. Αυτό το έργο είναι με ένα τρόπο σκληρό. Τι ωραία θα ήταν να έκανε κανείς κωμωδία, αλλά τι να κάνουμε;», λέει στην Αγορά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved