Λιάτσος: «Όταν είσαι σε ένα δημοσιογραφικό «μαγαζί», αποκλείεται να λες πράγματα του κεφαλιού σου»
Media

Λιάτσος: «Όταν είσαι σε ένα δημοσιογραφικό «μαγαζί», αποκλείεται να λες πράγματα του κεφαλιού σου»

Για το τηλεοπτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται μετά τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων στα κανάλια, για τη διαπλοκή αλλά και την αλήθεια για την ελευθεροτυπία, αποκαλύπτει ο Αιμίλιος Λιάτσος

Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να δούμε «μαύρο» σε κάποια κανάλια που δεν κατάφεραν να πάρουν άδειες. Πώς το βλέπετε;

Απαράδεκτο. Ασφαλώς και έπρεπε να τακτοποιηθεί το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Διαφωνώ εντελώς να κλείνει ένα κανάλι και να μένει συγκεκριμένος αριθμός καναλιών. Εφόσον υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους, θέλουν να επενδύουν στην τηλεόραση, ας τους αφήσουν να επενδύουν. Από κει και πέρα, ας ξεκαθαρίσει το τοπίο η αγορά.

Όμως, εκτός από το θέμα της βιωσιμότητας των καναλιών, η κυβέρνηση έθιξε κι άλλα ζητήματα, όπως αυτό της διαπλοκής.

Πιστεύω ότι καμία κυβέρνηση -έτσι όπως λειτουργούν σήμερα οι κυβερνήσεις υπό το καθεστώς των μνημονίων και πολλών πιέσεων- δεν μπορεί να πολεμήσει αυτό που ονομάζουμε διαπλοκή. Αυτό είναι μεγάλη υποκρισία και βλέπουμε καθημερινά ότι δεν αλλάζει τίποτα. Αρα, αυτό είναι ένα επιχείρημα πάνω στο οποίο μπορούμε να κάνουμε φιλολογικές συζητήσεις.

Περάσατε από πολύ σημαντικές θέσεις σε αρκετά κανάλια. Εχετε αντιμετωπίσει το θέμα της διαπλοκής; Γιατί το θέτετε ως δεδομένο;

Βεβαίως και υπάρχει παρέμβαση. Θα είναι ψέμα να πω εγώ ότι δεν υπάρχει. Για να λέμε την απόλυτη αλήθεια, όταν είσαι σε ένα δημοσιογραφικό «μαγαζί», αποκλείεται να κάνεις και να λες πράγματα του κεφαλιού σου. Δηλαδή, αυτά που λες να εναντιώνονται στις σκέψεις και στη λογική του εργοδότη-επιχειρηματία. Όποιος λέει το αντίθετο είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που υπάρχει στην Ελλάδα. Επειδή όντως έχω περάσει από τέσσερα πολύ σημαντικά «μαγαζιά», θα σου πω ότι το καθένα έχει το δικό του μέγεθος ελευθερίας στην καταγραφή της ειδησεογραφίας και της επικαιρότητας. Εγώ αυτή τη στιγμή στο Kontra αισθάνομαι ότι έχω ένα πολύ μεγάλο βαθμό δημοσιογραφικής ελευθερίας. Αισθάνομαι πολύ ελεύθερος να κάνω τη δουλειά μου σε σχέση με προηγούμενες συνεργασίες.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved