Νεφέλη Κουρή: «Ο αυτισμός δεν είναι αρρώστια»
Media

Νεφέλη Κουρή: «Ο αυτισμός δεν είναι αρρώστια»

Είναι ενθουσιασμένη που επέστρεψε στην Κρήτη. Γιατί, για όσους δεν το θυμούνται, πριν από 6 χρόνια συμμετείχε στο «Νησί», όπου υποδύθηκε την κόρη της Άννας, τη Σοφία, σε νεαρή ηλικία.

Φέτος, η Νεφέλη Κουρή πρωταγωνιστεί στη σειρά «Η λέξη που δε λες».

Τι σχέση έχει με τον αδερφό της; «Τον αγαπάει και τον φροντίζει. Ταράζεται πολύ όταν μαθαίνει για το πρόβλημα του. Δεν ξέρει πώς να φερθεί. Εσωτερικεύει τα συναισθήματα της. Ξαφνικά όλοι αρχίζουν να ασχολούνται μόνο μαζί του και νιώθει παραμελημένη. Γι' αυτό δημιουργεί σχέση με ένα αγόρι, τον Θοδωρή, που η οικογένεια του είναι πολύ διαφορετική από τη δική της. Ο πατέρας του είναι απατεώνας, συνεπώς τη σχέση αυτήν οι δικοί της δεν την εγκρίνουν. Όμως εκείνη θέλει κάπου να εναποθέσει την αγάπη της, ίσως και να τραβήξει την προσοχή της οικογενείας της. Δυστυχώς το αγόρι αυτό δεν της φέρεται καλά».

Με τη μητέρα της πώς τα πάει;
«Είναι δεμένες, αγαπιούνται πολύ, παρά τις συνηθισμένες κόντρες λόγω εφηβείας».

Τι γνώριζε για τον αυτισμό πριν βρεθείς ατή σειρά; «Ήξερα πολλά πράγματα γύρω από το θέμα. Έχω σπουδάσει στο Τμήμα Ψυχολογίας. Η μητέρα μου είναι παιδοψυχολόγος και ασχολείται με αυτά τα παιδιά. Ήταν διπλό επομένως το ενδιαφέρον για μένα. Πολλές φορές προσπαθούσα να βοηθάω στο γύρισμα. Παράλληλα βέβαια διαβάσαμε πολύ και κάναμε συνεδρίες με ψυχίατρο».

Είναι ακόμα ταμπού, πιστεύεις; «Στην Ελλάδα δυστυχώς είναι. Όμως οι γονείς όλο και περισσότερο πηγαίνουν τα παιδιά τους για διάγνωση και αποδέχονται το πρόβλημα. Έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση και ελπίζω να βελτιωθεί κι άλλο. Ένας στόχος της σειρά είναι αυτός. Ο αυτισμός δεν είναι αρρώστια. Όταν δεν μιλάμε για τον βαρύ αυτισμό, αλλά για ένα παιδί λειτουργικό, όπως το δικό μας, πρόκειται για μια ιδιαιτερότητα, που αν το δουλέψεις και το πας σε ειδικούς μπορεί να ζήσει φυσιολογικά», λέει η ηθοποιός στο περιοδικό Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved