Τα συγκινητικά λόγια του Σιωμόπουλου για τον πατέρα του:«Θέλω μόνο να είναι περήφανος από εκεί ψηλά»
Media

Τα συγκινητικά λόγια του Σιωμόπουλου για τον πατέρα του:«Θέλω μόνο να είναι περήφανος από εκεί ψηλά»

Η απώλεια του πατέρα του Γιάννη Σιωμόπουλου, είναι για τον Ντίνο Σιωμόπουλο που παρακολουθούμε καθημερινά από το «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη κάτι που δεν θα ξεπεράσει ποτέ. Ο δημοσιογράφος μιλάει με καμάρι για τον άνθρωπο που τον μύησε στον κόσμο της δημοσιογραφίας και μιλάει με περηφάνια για εκείνον και όσα κατάφερε στην λαμπρή καριέρα του.

Ο Γιάννης Σιωμόπουλος ήταν ένας από τους καλύτερους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ. Δεν φοβήθηκες τη σύγκριση;

Θα έλεγα ότι ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του οικονομικού ρεπορτάζ. Ήταν εκείνος που το 1978 έβγαλε τον πρώτο φορολογικό οδηγό στην Ελλάδα στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και μετά στο «Βήμα της Κυριακής». Κάθε φορά με τα άρθρα και τις αναλύσεις του κατάφερνε με τον δικό του επιστημονικό, αλλά και κατανοητό τρόπο να βοηθήσει τον αναγνώστη να αντιληφθεί σύνθετα φορολογικά θέματα και να συμπληρώνει μόνος του τη φορολογική δήλωση. Ακόμη έχω στο συρτάρι μου μηνύματα απλού κόσμου να τον ευχαριστούν για τη βοήθεια που τους παρείχε όλα αυτά τα χρόνια και αυτό είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη. Στην περίπτωσή μου, από τα 15 μου χρόνια είχα αποφασίσει να γίνω δημοσιογράφος έχοντας φυσικά ως πρότυπο τον πατέρα μου. Δεν φοβήθηκα τη σύγκριση μαζί του γιατί πολύ απλά ξέρω ότι ακόμη και αν τον φτάσω, πάντα θα είναι ένα βήμα μπροστά.

Πριν από λίγο καιρό κέρδισες μετάλλιο σε αγώνα σκοποβολής και το αφιέρωσες στη μνήμη του πατέρα σου.

Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω. Στον χώρο που κέρδισα το μετάλλιο, στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας, ο πατέρας μου με συνόδευε στα πρώτα σκοπευτικά μου βήματα. Ήταν δίπλα μου όταν με έβλεπε να χαίρομαι ή να στεναχωριέμαι από τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες μου. Στον αγώνα αυτό αισθανόμουν ότι με παρακολουθούσε και ότι χαιρόταν όταν πετύχαινα τους κινητούς-πήλινους στόχους. Μαζί κερδίσαμε αυτό το μετάλλιο και του έχω υποσχεθεί και άλλα πολλά.

Η απώλειά του έχει μετριαστεί μέσα σου;

Δεν υπάρχει στιγμή που να μην τον σκέφτομαι και δεν νομίζω να αλλάξει αυτό στο μέλλον. Θέλω μόνο να είναι περήφανος από εκεί ψηλά που βρίσκεται για τον γιο του και να ξέρει ότι τις συμβουλές που μου έδινε όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσω να τις ακολουθώ ό,τι και αν συμβεί. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Άλλωστε, καθημερινά ακούει αυτά που του λέω.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved