ΣΟΚ! Συνελήφθη τηλεπαρουσιαστής στη Θεσσαλονίκη να εξαπατά και να αποσπά ποσά από φοιτητές
Media

ΣΟΚ! Συνελήφθη τηλεπαρουσιαστής στη Θεσσαλονίκη να εξαπατά και να αποσπά ποσά από φοιτητές

Σαραντάχρονος τηλεπαρουσιαστής και αδερφός πασίγνωστου ηθοποιού πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη να εξαπατά και να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, υποσχόμενος ότι διαθέτει υψηλές γνωριμίες με καθηγητές και έτσι εκείνοι θα περνούσαν άνετα τα μαθήματα στα οποία ήταν «αδύνατοι». Έφθασε μάλιστα να τάζει και «μέσον» ακόμη και για τις πανελλήνιες εξετάσεις αναζητώντας ενδιαφερόμενους.

Σύμφωνα με την Freddo, ο συλληφθείς παρουσιάζει θεματική εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.
Δύο νεαροί φοιτητές κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι ο τηλεπαρουσιαστής τούς υποσχόταν πως μπορεί να τους περάσει μαθήματα στις σχολές τους και ότι λόγω των γνωριμιών του μπορεί να τους εξασφαλίσει διάφορα προνόμια. Κατήγγειλαν επίσης ότι με διάφορους τρόπους τους πήρε μεγάλα χρηματικά ποσά.
Συγκεκριμένα, 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι, ο δράστης από τις αρχές του χρόνου του έλεγε ότι μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του και επιχείρησε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ. Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να του αποσπάσει, επιπλέον 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.
Και άρχισε να τον απειλεί δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, αποκομίζοντας παράνομα και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ παράλληλα απέσπασε διαδοχικά 1.913 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις.
Ο εν λόγω τηλεπαρουσιαστής αποπειράθηκε να αποσπάσει από Ιορδανό συμφοιτητή του 25χρονου 27.000 ευρώ, ενώ του απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 4.310 απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα.
Χθες το μεσημέρι λοιπόν συνελήφθη, όταν παρέλαβε μέρος άλλου συμφωνηθέντος ποσού από τον αλλοδαπό φοιτητή.
Σε έρευνα της οικίας του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου αλλοδαπού.
Ο δράστης κινδυνεύει με προφυλάκιση αφού εις βάρους του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved