Ανδρέας Ροδίτης: «Τα προβλήματα που έχει η φυλή μας στον χαρακτήρα της παραμένουν»
Media

Ανδρέας Ροδίτης: «Τα προβλήματα που έχει η φυλή μας στον χαρακτήρα της παραμένουν»

Ο Ανδρέας Ροδίτης κάθε μεσημέρι παρουσιάζει την εκπομπή «ΟΝ ΕΡΤ» στην ΕΡΤ1ΕΡΤ1, με επίκεντρο τον πολιτισμό. Είναι από τους δημοσιογράφους που δεν δίνουν συχνά συνεντεύξεις, αλλά όταν αποφασίζει να το κάνει, ξαφνιάζει. Μεταξύ άλλων, εξηγεί γιατί όσες φορές απολύθηκε δεν συμβιβάστηκε με τέταρτης διαλογής προτάσεις, που του έγιναν. Αναφέρει πότε και ποιοι έβγαλαν πολλά χρήματα από τη δημόσια τηλεόραση και γιατί θεωρεί ότι είναι υγιές οι εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης να μην προσαρμόζονται στις επιταγές της ιδιωτικής.

Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές μετά το κλείσιμο και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ;

Δεν έχω νιώσει ιδιαίτερες αλλαγές. Δεν θα μπορούσε να προκύψει κάτι εντελώς καινούργιο. Τα προβλήματα που έχει η φυλή μας στον χαρακτήρα της παραμένουν, όπως και τα προτερήματά της. Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα από το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωστόσο οι συμπεριφορές παραμένουν οι ίδιες. Όταν καταστρέψεις ένα οικοδόμημα είναι δύσκολο να ξαναστηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν μεγάλο πλήγμα αυτό που συνέβη. Κάθε κυβέρνηση -μέχρι και η κυβέρνηση Σαμαρά- από το 1974 έφερνε μια ομάδα περίπου 100 ανθρώπων που έκαναν ό,τι ήθελαν. Και λεφτά έβγαιναν και λεφτά αρπαζόντουσαν. Οι εργαζόμενοι, όμως, παρέμεναν στους «μισθουλάκους» τους.

Υπάρχει η φήμη ότι όσοι δουλεύουν στην ΕΡΤ είναι καλοπληρωμένοι και τα «αρπάζουν».

Υπήρχε πράγματι αυτό το φαινόμενο. Τώρα οι μισθοί είναι τέτοιοι που δεν σηκώνει συζήτηση. Υπήρχε όμως το 1% που προερχόταν από τις «παρέες» των κυβερνήσεων και πραγματικά συνέβησαν και όργια. Επίσης, κυκλοφορούν και πάλι αλλοιωμένα ποσά επί εποχής Κώστα Καραμανλή, που υπήρχαν άνθρωποι που έπαιρναν μέχρι και 35.000 ευρώ τον μήνα, το 2004 με 2009. Είναι ένας πολύ εύκολος στόχος οτιδήποτε έχει να κάνει με το Δημόσιο. Και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.


Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved