Πρωταγωνιστές «Κανίβαλοι»
Media

Πρωταγωνιστές «Κανίβαλοι»

Είναι τολμηρό, βίαιο, με επτά γυμνούς άνδρες επί σκηνής να επιδίδονται ακόμη και σε ανθρωποφαγία (!) προκειμένου να ζήσουν. Το έργο του Ντέιβιντ Ιαν Λι «The curing room», σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά, κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Vault.

Πρόκειται για τη συγκλονιστική, ωμή και ταυτόχρονα συγκινητική, αληθινή ιστορία επτά Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι κατά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1944, αιχμαλωτίζονται από τα ναζιστικά στρατεύματα, που αποχωρούν από τη νότια Πολωνία, στο κελάρι ενός μοναστηριού.

Προκειμένου να επιβιώσουν φτάνουν σε ακρότητες, γι’ αυτό και η παράσταση (είναι sold out τις τρεις πρώτες ημέρες) είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 18 ετών, ενώ απαγορεύονται αυστηρά η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση. Επτά άνδρες βρίσκονται γυμνοί, χωρίς φαγητό και νερό, και προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμη και τρώγοντας ανθρώπινες σάρκες. Κάποιοι καταφέρνουν να ζήσουν 40 ημέρες, αφού τους έχουν στερήσει, καταρχάς, το πιο σημαντικό: την αξιοπρέπειά τους.

Μιλώντας στην «Espresso», ο Δημήτρης Καρατζιάς μάς καλεί να μη μείνουμε στη γύμνια του σώματος, αλλά να κρατήσουμε το βαθύτερο νόημα: «Αυτό το έργο ή επιλέγεις να το κάνεις όπως είναι ή δεν το κάνεις ποτέ. Είναι μεν η πρώτη φορά που εμφανίζονται στη σκηνή επτά γυμνοί άνδρες, αλλά, βέβαια, το δικό μας μεγάλο στοίχημα είναι, φεύγοντας απ’ την παράσταση, το τελευταίο πράγμα που θα μείνει στους θεατές να μην είναι το γυμνό. Είναι επτά άνθρωποι, οι οποίοι σπαράζουν και προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν. Γλείφουν την πάχνη από τους τοίχους για να μπορέσουν να ξεδιψάσουν κι αναγκάζονται βέβαια να καταφύγουν στον φόνο και στην ανθρωποφαγία για να μπορέσουν να επιβιώσουν». Και συνεχίζει: «Το έργο είναι τολμηρό, όμως όχι μόνο λόγω του γυμνού, αλλά κυρίως εξαιτίας του κειμένου, που είναι σκληρό αλλά και απίστευτα συγκινητικό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν οικογένειες, γυναίκες και παιδιά και το μόνο που λαχταράνε είναι να γυρίσουν πίσω ζωντανοί».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved