Οι «Ιστορίες» στα Ιεροσύλημα
Media

Οι «Ιστορίες» στα Ιεροσύλημα

Τα μυστικά του Πανάγιου Τάφου και η φορολόγηση της «σκιώδους» φιλοξενίας στις «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 23.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ με τους Αλέξη Παπαχελά, Σία Κοσιώνη, Παύλο Τσίμα και Τάσο Τέλλογλου.

Οι «Ιστορίες» ταξιδεύουν στην Ιερουσαλήμ και μπαίνουν στον Πανάγιο Τάφο, εκεί όπου η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου έχει αναλάβει την συντήρηση και αποκατάσταση του ιερού κουβουκλίου.
Η Σία Κοσιώνη μιλά με την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, την επικεφαλής των επιστημόνων άνοιξαν μετά από μισή χιλιετία τον Τάφο του Χριστού αλλά και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο τον Γ΄, που συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα. Συνομιλεί επίσης με τις τρεις κύριες χριστιανικές κοινότητες του Παναγίου Τάφου, Ελληνική Ορθόδοξη, Φραγκισκανή και Αρμένικη, που έχουν υπογράψει την ιστορική συμφωνία της αποκατάστασης του μνημείου και χρηματοδοτούν το έργο.

Οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» ανοίγουν επίσης το φάκελο της φορολόγησης των ακινήτων: H Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που επιχειρεί να φορολογήσει σε εθνικό επίπεδο τα ακίνητα που νοικιάζονται σε πλατφόρμες όπως το AirBnB και ο Τάσος Τέλλογλου συζητά με τους εκπροσώπους των εταιριών, τους ξενοδόχους αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών για το πώς θα προχωρήσει η φορολογία της «σκιώδους φιλοξενίας». Μπορεί να μπει εθνικός φόρος σε μια παγκόσμια δραστηριότητα;

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved