Άκης Σακελλαρίου: «Το μιούζικαλ έχει από μόνο του έναν φορμαλισμό»
Media

Άκης Σακελλαρίου: «Το μιούζικαλ έχει από μόνο του έναν φορμαλισμό»

Ο Άκης Σακελλαρίου, ηθοποιός crossover, με ευρεία γκάμα δυνατοτήτων, υποδύεται τον αρχιτέκτονα Σαμ Καρμάικλ στο μιούζικαλ «Mamma Mia», ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ σε ολόκληρο τον κόσμο που παρουσιάζεται στο θέατρο «Ακροπόλ», σε σκηνοθεσία - απόδοση κειμένου και στίχων Θέμιδας Μαρσέλλου.

Από το φορμαλιστικό θέατρο έως το μιούζικαλ. H εναλλαγή σάς ξεκουράζει ή σας εκπαιδεύει;
«Με ξεκουράζει το κομμάτι της εκπαίδευσης, γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ψάχνω και να ανακαλύπτω -σαν σε ένα κουτί όπου υπάρχει ένας θησαυρός- διάφορα μυστικά. Το σίγουρο είναι ότι δεν με εκφράζει τόσο πολύ το ρεαλιστικό θέατρο. Το μιούζικαλ έχει από μόνο του έναν φορμαλισμό. Πέρυσι συμμετείχα στην παράσταση «Δαμάζοντας τα Κύματα» και φέτος σε μια «κλιματολογικά» τελείως αντίθετη κατάσταση, αλλά και τα δύο έργα είναι γραμμένα από βόρειους. Αυτή είναι η ομορφιά της διαφοροποίησης της φόρμας. Ιδανικά θα ήθελα να συμμετάσχω σε ένα μιούζικαλ που θα το σκηνοθετούσε ο Μπομπ Γουίλσον»

Η επιλογή σας να κάνετε φέτος μιούζικαλ καλύπτει μια ανάγκη σας για κάτι πιο ανάλαφρο και διασκεδαστικό;
«Δεν ήταν τόσο η ανάγκη μου, προέκυψε. Πηγαίνω ανάλογα με τις προτάσεις που έχω και τι θα με ερεθίσει καλλιτεχνικά. Οταν μου έγινε η πρόταση για το «Mamma Mia», ειδικά μετά από μια χρονιά στο «Δαμάζοντας τα Κύματα» του Λαρς Φον Τρίερ, την αποδέχτηκα με ευχαρίστηση», λέει στην εφημερίδα Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved