Media

Πρεμιέρα για την εκπομπή «60 λεπτά Ελλάδα»

Με πυξίδα τον άνθρωπο και προορισμό την ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση, συνεχίζει για πέμπτη χρονιά, το ταξίδι της.

Το πρώτο οδοιπορικό της εκπομπής μάς οδηγεί στα ορεινά χωριά του Κισσάβου. Ανατολή, Μεταξοχώρι, Σπηλιά, Μελιβοία, Κεφαλόβρυσο και Καρίτσα.

Σκεφτείτε πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμιδένιες στέγες και λίγο καπνό να βγαίνει από τις καμινάδες τους, τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.
Σκεφτείτε μικρά ορεινά χωριά σε άσπρο και γαλάζιο φόντο, πλάι σε ρέματα και καταρράκτες με την φύση να οργιάζει. Μια φύση που προίκισε αυτά τα μέρη με τα πιο ακριβά της δώρα. Από τη μια, χωριά πνιγμένα σε δάση καστανιάς και μηλιάς, και από την άλλη χωριά τοποθετημένα γεωγραφικά ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, με θέα στο Αιγαίο.
Σκεφτείτε, όμως, και τον άσχημο καιρό. Την ισχυρή χιονόπτωση σε συνδυασμό με το δύσβατο των αγροτικών δρόμων που οδηγούν στους αποκλεισμένους από τον χιονιά λιγοστούς κατοίκους.
Βαθμός δυσκολίας μεγάλος. Πρόκληση μοναδική.


Αυτά σκεφτήκαμε κι εμείς και –δε θέλαμε πολύ– εφοδιαστήκαμε με οδικούς χάρτες, γεμίσαμε ντεπόζιτα και ξεκινήσαμε. Προορισμός: Κίσσαβος. Η πρώτη αποστολή, για φέτος, στην χιονισμένη κορυφή της Όσσας, όπως αποκαλούν οι κάτοικοι το βουνό τους. Ένα μέρος που δεν αποτελεί πέρασμα και που δεν έχει στην κορυφή του χιονοδρομικά κέντρα παγκοσμίου φήμης. Εκεί, όπου ο πολιτισμός σταματά στα πεδινά και την παραλία και μάλιστα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ή μήπως δεν είναι έτσι τελικά;

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved