Η Ταμίλα Κουλιέβα επιστρέφει στην tv μέσα από το ντοκιμαντέρ «Αθήνα καλεί Μόσχα»
Media

Η Ταμίλα Κουλιέβα επιστρέφει στην tv μέσα από το ντοκιμαντέρ «Αθήνα καλεί Μόσχα»

Η Ταμίλα Κουλίεβα επιστρέφει στην tv μέσα από το ντοκιμαντέρ «Αθήνα καλεί Μόσχα». Πώς γεννήθηκε η ιδέα της εκπομπής στην ΕΡΤ;

«Μας ενδιέφερε να γνωρίσουμε σημερινούς ήρωες της Ελληνορωσικής φιλίας. Αναγνωρίσιμα πρόσωπα ή απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας Να φωτιστούν αθέατες πλευρές της φιλίας των δύο λαών μέσα από μια αλλιώτικη ματιά. Μέσα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων που υλοποιούν τη φιλία στην πράξη»

Οι Έλληνες ή τουλάχιστον η πλειοψηφία τους πιστεύουν πως οι δεσμοί φιλίας Ελλάδας - Ρωσίας είναι πολύ ισχυροί. Είναι πράγματι έτσι και πού πιστεύει πως οφείλεται αυτό;
«Πέραν των παραδοσιακών διακρατικών σχέσεων (πολιτικές - οικονομικές), οι δύο χώρες συνδέονται διαχρονικά με πολύ ισχυρούς πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Δεν είναι τυχαίο πως από εποχής Ρωσικής Αυτοκρατορίας ομογενείς Ελληνες - εθνικοί ευεργέτες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους. Στη ρωσική επικράτεια υπάρχουν τα ερείπια πολλών αρχαίων ελληνικών μνημείων. Επίσης Ελληνες ζουν εκεί αιώνες. Επίσης η ορθόδοξη πίστη μεταλαμπαδεύτηκε από την Ελλάδα στη Ρωσία»

Πριν από πολλά χρόνια ακολούθησε τον σύζυγό της, Γρηγόρη Καραντινάκη, στην Ελλάδα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση;
«Οχι. Γιατί λόγω όλων αυτών που προανέφερα όταν ήρθα στην Ελλάδα ένιωθα οικεία. Υπάρχει κοινή σκέψη και αντίληψη πολλών πραγμάτων. Στη Ρωσία εκτιμούν ιδιαίτερα τον ελληνικό πολιτισμό. Εκτός από τα ρωσικά παραμύθια, στα παιδιά τους διαβάζουν ελληνική μυθολογία. Για τους Ρώσους η Ελλάδα είναι λίκνο της ανθρωπότητας»

Ο σύζυγός της έχει και τη σκηνοθεσία της εκπομπής. Έχουν προκύψει αυτό που λέμε «καλλιτεχνικές διαφωνίες»;
«Δεν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στα θέματα που έχουμε επιλέξει στο «Αθήνα καλεί Μόσχα». Ο Γρηγόρης έχει σπουδάσει στη Μόσχα και γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και τη νοοτροπία των ανθρώπων. Βοηθητικά λειτουργεί λοιπόν όλο αυτό», λέει η ίδια σε συνέντευξη της στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved