Χρήστος Παγώνης: «Η δημόσια τηλεόραση «πουλάει». Όχι όμως με τον όρο που εννοούμε»
Media

Χρήστος Παγώνης: «Η δημόσια τηλεόραση «πουλάει». Όχι όμως με τον όρο που εννοούμε»

Ο Χρήστος Παγώνης με τον Νίκο Αγγελίδη παρουσιάζουν στην κρατική τηλεόραση την εκπομπή «Δέκα στην ενημέρωση». Ο δημοσιογράφος μιλάει για την ομαδικότητα που βιώνει με τους συναδέλφους του αλλά και το κατά πόσο «πουλάει» η δημόσια τηλεόραση στην εποχή μας...

Είναι σκληρή η ενημέρωση. Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε;

Όχι, ή τουλάχιστον όχι ακόμη... Πέρυσι έκανα το Σαββατοκύριακο στην ίδια ζώνη. Φέτος είναι διαφορετικά. Είναι πιο πιεστικό το καθημερινό. Αλλά είναι επίσης συναρπαστικό και ενδιαφέρον. Έχουμε στοιχηματίσει με τον Νίκο, την Έφη, τον Γιώργο, τη Βάσω, τη Λία, την Αννίτα, την Αντριάννα, να πάμε δυνατά και είναι ακόμη η αρχή. Είναι πολύ ση¬μαντικό να είσαι σε μια ομάδα με ειλικρινή σχέση, συλλογικότητα και δημιουργική διάθεση. Όταν η ομαδικότητα νικήσει τον παραγοντισμό, θα γίνει καλύτερη και η τηλεοπτική δημοσιογραφία.

Τι απαντάτε σε όσους επι¬κρίνουν τη δημόσια τηλεόρα¬ση, λέγοντας ότι δεν «πουλάει» ή ότι την πληρώνουμε ακριβά;

Η δημόσια τηλεόραση «πουλάει». Αλλά πουλάει άλλα πράγματα από αυτά που εννοούμε χρησιμοποιώντας αυτό τον όρο. Για παράδειγμα, ξεκινήσαμε στην εκπομπή μας μια στήλη με ασπρόμαυρα βίντεο από το ανεκτίμητης αξίας και πλούτου αρχείο της ΕΡΤ. Αυτό πουλάμε. Ποιότητα, αισθητική, πολιτισμό, ένα εξαιρετικό δίκτυο ανταποκριτών και συνεργατών σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Και επιπλέον, η ΕΡΤ με όρους ποιότητας - τιμής τελικά το πουλάει φθηνά το προϊόν της. Με ένα αμελητέο κόστος για κάθε νοικοκυριό, ανταποδίδει ένα προϊόν που με την πάροδο του χρόνου αποκαλύπτονται η τηλεοπτική αξία του και η πολιτιστική υπεραξία του. Και μέρες που είναι, να πούμε ότι η ΕΡΤ δεν φέσωσε τις τράπεζες με θαλασσοδάνεια και άρα τους φορολογούμενους με φόρους για τις ανακεφαλαιοποιήσεις που προκάλεσαν και τα θαλασσοδάνεια.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved