H αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη σαν Μέριλιν Μονρόε
Media

H αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη σαν Μέριλιν Μονρόε

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:30 στο Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της σειράς «Μιλώντας με μορφές του αιώνα - Οι συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη», μεταδίδεται η δραματοποιημένη συνέντευξη του Έλληνα δημοσιογράφου με τη θρυλική ντίβα του κινηματογράφου -και όχι μόνο- Μέριλιν Μονρόε, την οποία στη ραδιοφωνική μεταφορά υποδύεται η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Ένα απόγευμα του Ιουνίου 1947 πρωτοείδα τη Μέριλιν Μονρόε στα στούντιο της ΦΟΞ , πάνω στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες… Είκοσι χρόνων ήταν τότε. Γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, ανησυχίες, ελπίδες και απογοητεύσεις…», λέει ο Αλέκος Λιδωρίκης.

Τη συνέντευξη όμως με το «φαινόμενο Μονρόε» την πήρε στο Χόλιγουντ το 1953, όταν η Μέριλιν γύριζε την ταινία «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές» με συμπρωταγωνίστρια την Τζέιν Ράσελ.

Η Μονρόε του μιλάει για τη ζωή της, τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, την ορφάνια της, την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας, τον πρώτο γάμο της μόλις στα 15 της χρόνια και έπειτα την πορεία προς την ασύλληπτη επιτυχία. Και ο Λιδωρίκης τη ρωτάει για όλα: για την ευτυχία, τον γάμο της με τον Τζόε Ντι Μάτζιο, τον έρωτα, τη σταδιοδρομία της, τα όνειρά της, τους πόθους της.

Και εκείνη απαντάει σε όλα με παιδιάστικη χάρη αλλά και με πόση σοφία…

-«Θα ήθελα να έχω γεννηθεί στον τόπο σας. Είναι ωραίοι οι Έλληνες! Δεν εννοώ πάντοτε στη μορφή, αν και τα μάτια όλων σπιθίζουν πάντα τόσο παράξενα και τόσο λάγνα. Μ’ αρέσει το θάρρος και η ξενοιασιά τους. Εσείς οι Έλληνες πιστέψατε στο Πεπρωμένο…»

- «Οι άντρες προσέχουν περισσότερο σε μένα αυτό που προέχει στις αισθήσεις τους. Άντρες υπάρχουν πολλοί… δεν ξέρω αν υπάρχει ο ά ν τ ρ α ς…»

-«Μονάχα ένας άλλος άνθρωπος, ο “άνθρωπός σου”- ούτε τα πλούτη, ούτε οι δόξες, ούτε οι θρίαμβοι της ματαιοδοξίας- μπορεί να μεταδώσει το ρίγος της α γ ά π η ς.»

-«Λένε ότι το κορμί μου έπαιξε τον κυριότερο ρόλο… Εγώ νομίζω και κάτι άλλο… Κάτι που αγωνίστηκα για να το αποκτήσω. Η προσωπικότητά μου.»

Στη δραματοποιημένη αυτή συνέντευξη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδύεται τη Μέριλιν Μονρόε, ενώ στο ρόλο του Αλέκου Λιδωρίκη ακούγεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved