«Αν συνεχίσω να πιάνω μονοψήφια ποσοστά, τι νομίζετε ότι θα υπάρχει η εκπομπή μου του χρόνου;»
Media

«Αν συνεχίσω να πιάνω μονοψήφια ποσοστά, τι νομίζετε ότι θα υπάρχει η εκπομπή μου του χρόνου;»

Ποιος γνωστός παρουσιαστής έκανε αυτές τις δηλώσεις;

Ο Νίκος Μάνεσης μίλησε για την έλευση του Νίκου Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αλλά και για τις εκπομπές που κόβονται λόγω χαμηλών ποσοστών τηλεθέασης.

Ως κεντρικός παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα. Πώς είδατε την έλευση του Νίκου Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1;

Η έλευση του Νίκου Χατζηνικολάου είναι μια σημαντική αλλαγή στα δελτία. Καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός, γιατί μέσα από αυτόν βελτιωνόμαστε όλοι. Εγώ είμαι κατά της ασφάλειας του να παίζεις χωρίς αντίπαλο. Ο υγιής ανταγωνισμός και συναγωνισμός, από ό,τι με έχει διδάξει η... πολύ μικρή εμπειρία μου, είναι πάντα προς όφελος.

Η επιτυχία ενός δελτίου πιστεύετε ότι είναι προσωποκεντρική ή συλλογική;

Πλέον δεν νομίζω ότι παίζουν ρόλο τα πρόσωπα και τα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά επίσης δεν είναι ανάγκη να έχουν οι άνκορμαν και οι άνκοργουμαν ιδιαίτερες ικανότητες. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν παρουσιαστή ή μια παρουσιάστρια που να είναι αποδεκτός ή από τον κόσμο. Αυτό που πιστεύω ότι κερδίζει είναι οι ομάδες. Οι ομαδικές δουλειές πλέον κερδίζουν και όχι πια αποκλειστικά τα πρόσωπα.

Την απόφαση των καναλιών να κόβουν ξαφνικά εκπομπές πώς τη χαρακτηρίζατε;

Κοιτάξτε, εμείς δεν είμαστε ΕΡΤ. Εμείς είμαστε ιδιωτική τηλεόραση και παράγουμε προϊόν, το οποίο το αμπαλάρουμε και το πουλάμε. Αν πουληθεί καλά το προϊόν αυτό, θα έχει και διαφήμιση. Όταν έχεις μια εκπομπή η οποία δεν κάνει καλά νούμερα τηλεθέασης και δεν προσελκύει διαφήμιση, είναι λογικό κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης να την κόψει. Είναι άδικη η ζωή, είναι σκληρή αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Κι εγώ αν συνεχίσω να πιάνω με το 60' Ελλάδα μονοψήφια ποσοστά, τι νομίζετε ότι θα υπάρχει η εκπομπή του χρόνου, ασχέτως να υπάρχουν συμβατικές υποχρεώσεις. Είναι κανόνας του παιχνιδιού στον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη, και μιλάω γενικά, αυτοί που είναι υπεύθυνοι προγράμματος ας διάλεγαν και εκπομπές οι οποίες θα είχαν και την ανάλογη αποδοχή από τον κόσμο. Εκεί δεν κρίνεται ο καλός μάνατζερ Δεν θα πρέπει να κρίνεται και το διευθυντικό στέλεχος που αποφασίζει για την εκάστοτε επιλογή Θα πρέπει να κρίνεται πάντα μόνο ο παρουσιαστής Είναι βέβαια ρητορικά τα ερωτήματα αυτά. Δεν προσωποποιώ κανέναν, μιλάω γενικά. Ο καθείς κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Πηγή: Τηλεόραση

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved