Ο πρωταγωνιστής της «Λάμψης» και τα ασφαλιστικά μέτρα για πνευματικά δικαιώματα
Media

Ο πρωταγωνιστής της «Λάμψης» και τα ασφαλιστικά μέτρα για πνευματικά δικαιώματα

Για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει κάνει για τη σειρά «Λάμψη» σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του γνωστός πρωταγωνιστής.

«Ναι, έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά δεν έχει γίνει κάτι ακόμα, δεν έχει γίνει εφετείο. Υπήρχε μία απαγορευτική διάταξη παλαιότερα, έπρεπε να καταθέσει ένα πολύ υψηλό χαρτόσημο σε σχέση με το ύψος της αμοιβής, των χρημάτων που διεκδικούσες. Αν είναι να καταθέσω, παράδειγμα, 100.000 για να πάρω το 1 εκατ. που διεκδικώ, πού να τα βρω τα χρήματα; Άρα, δεν μπορούσαν να γίνουν δίκες. Τώρα καταργήθηκε αυτό, αλλά και πάλι τα έξοδα είναι τεράστια. Ελπίζουμε να γίνει δεδικασμένο σε μία από τις 3 περιπτώσεις των ηθοποιών που έχουν κινήσει μόνοι τους αυτές τις διαδικασίες και που η υπόθεση τους φτάνει μέχρι το εφετείο. Δεν είμαι εγώ, βρίσκομαι στη δεύτερη φουρνιά των αγώνων που θα ακολουθήσουν, που είναι πολλές, είμαστε 10 άτομα. Ακόμα δεν έχουν δικαστεί οι υποθέσεις, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το δεδικασμένο», λέει ο Ζαχαρίας Ρόχας στο περιοδικό Λοιπόν.

Αυτή τη δύναμη ψυχής που διαθέτει» προσπάθησαν κάποιοι να την καταστείλουν;
«Πάρα πολύ συχνά. Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η μοίρα μου, η καλλιτεχνική, αν είχα τη δυνατότητα, αν ήθελα, όταν μου έγινε η πρόταση, να αναλάβω για να διοργανώσω παραστάσεις, να γίνω θιασάρχης. Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει, το φοβήθηκα...»

Γιατί φοβήθηκες;
«Δεν θα ήθελα ποτέ να πω ψέματα σ' ένα συνάδελφο, να έρθει να δουλέψει και να μην πάρει φράγκο. Δεν μπορώ να το κάνω. Αν κι εγώ έχω υπάρξει παρά πολλές φορές θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, δεν μπορώ, δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία, με τίποτα. Από την άλλη μεριά... πολλές οι σφαλιάρες. Είχα κάνει κάποιες απόπειρες να έρθω σε επαφή με κάποιους ανθρώπους, που πίστευα ότι θα μπορώ να συνδιαλλαγώ μαζί τους από σκηνής, αλλά εισέπραξα άρνηση. Γιατί να πάρει κάποιος εμένα που ξέρει ότι είμαι καλός ηθοποιός, ένας θιασάρχης του οποίου το ταμείο εξαρτάται από την ύπαρξη του, να με πληρώσει, να υπάρχει και η περίπτωση να του πάρω την παράσταση - γιατί υπάρχει και η περίπτωση αυτή, να είμαι καλύτερος από αυτόν; Εδώ έτσι γίνονται οι δουλειές, συνήθως οι θιασάρχες είναι και επιχειρηματίες. Από αυτούς τους ανθρώπους, που τους ξέρω πολύ καλά, κανείς δεν μου πρόσφερε δουλειά, κανείς»

Σε θλίβει αυτό;

«Θλίβομαι παρά πολύ όταν ακούω να λένε: «Με αυτή την κρίση ξεκαθαρίζει το τοπίο». Σε ποιον το λες, ρε, αυτό; Για όλους τους ατάλαντους συναδέλφους, που τους είχες στη σειρά να σε χειροκροτούν για να υπάρξεις; Δούλεψες ποτέ με ένα σημαντικό ηθοποιό να κάνεις ένα σημαντικό έργο; Τηλεόραση έχω να κάνω 15 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι δεν λείπω στο κοινό, γιατί κάποιες μεγάλες γυναίκες μου έλεγαν, πριν από λίγες ημέρες, ότι με είχαν δει στην τηλεόραση την προηγούμενη μέρα. Πού με είδαν; Δεν ξέρω... Μια άλλη, πριν από 20 χρόνια, είχε πεθάνει ο Δημήτρης Χορν, με είχε δει στο ΙΚΑ και μου έλεγε για τους ηθοποιούς, μου είπε ότι με ήξερε... με ρώτησε πώς με λένε και της απάντησα «Δημήτρη Χορν» και συνέχιζε να μου λέει... «Λοιπόν Δημητράκη...», λέει ο ίδιος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved