Γιώργος Δαράκης: «Με ανησυχούν τα νούμερα τηλεθέασης αν υπάρξουν διακυµάνσεις τους»
Media

Γιώργος Δαράκης: «Με ανησυχούν τα νούμερα τηλεθέασης αν υπάρξουν διακυµάνσεις τους»

Ο Γιώργος Δαράκης ο οποίος παρουσιάζει μαζί με τον Γιάννης Δάρρας καθημερινή ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ, μιλάει για το άγχος που έχει με τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και για τα όπλα που έχει με τον συνάδελφό του ώστε να είναι ανταγωνιστική η δουλειά τους.

Ποια είναι τα δικά σας όπλα σε µια ανταγωνιστική ζώνη όπως η πρωινή;

Νοµίζω η καλή σχέση µεταξύ µας (σ.σ.: µε τον συµπαρουσιαστή Γιάννη ∆άρρα), η κατανόηση και η κοινή οπτική. Είναι και στους δυο µας σαφές πως ό,τι µεταδίδουµε έχει κάτι από εµάς. ∆εν είµαστε έξω από την κοινωνία και τους προβληµατισµούς της. Ναι στην πολυφωνία λοιπόν, ναι στον πλουραλισµό, αλλά για µότο της εκποµπής διαλέξαµε το «Καθαρές κουβέντες».

Και το µότο της επαγγελµατικής σας πορείας;

Το καντιανό «Η ηθική δεν είναι το δόγµα που καθορίζει πώς να γίνουµε ευτυχισµένοι, αλλά πώς να είµαστε άξιοι για να γίνουµε ευτυχισµένοι».

Τα νούµερα τηλεθέασης σας αγχώνουν;

Πάµε καλά. ∆εν τα κοίταζα. Κορόιδευα όσους το έκαναν. Τώρα µε ανησυχούν αν υπάρξουν διακυµάνσεις τους. Είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Αναζητώ την αιτία. ∆εν τη βρίσκω ποτέ...

Υπάρχει µια άτυπη κόντρα µεταξύ των δηµοσιογράφων της δηµόσιας και της ιδιωτικής τηλεόρασης;

Καθόλου. Μάλιστα, σε πολλές εκποµπές της ΕΡΤ καλεσµένοι είναι συνάδελφοι από άλλα Μέσα.

Ο ανταγωνισµός είναι µεγαλύτερος στην ιδιωτική τηλεόραση;

Το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο βρίσκεται σε µια µεταβατική φάση. Η ευχή και η προσπάθεια είναι ο κλάδος µας να έχει τις µικρότερες δυνατές απώλειες. Οι δηµοσιογράφοι πρέπει να παραµείνουµε ενωµένοι, να σκέπτεται ο ένας την κατάσταση του άλλου, γιατί αλλιώς ακόµα και όσοι διατηρήσουν τις θέσεις τους φοβάµαι πως θα ζήσουν µια κόλαση ανατροπών στις εργασιακές συνθήκες, τους µισθούς. Τι λέω; Η κόλαση είναι ήδη εδώ...

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved