Γιάννα Παπαδάκου: «Υπάρχουν έρευνές μου που δεν δηµοσιεύτηκαν ποτέ»
Media

Γιάννα Παπαδάκου: «Υπάρχουν έρευνές μου που δεν δηµοσιεύτηκαν ποτέ»

Η Γιάννα Παπαδάκου, μέσα από την εκπομπή της Checkpoint που μεταδίδεται στον Alpha κάθε 15 ημέρες, υπηρετεί την ερευνητική δημοσιογραφία. Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι το συγκεκριμένο είδος και τι αποκαλύπτει η δημοσιογράφος για έρευνες που έκανε αλλά δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας;

Η εκποµπή προβάλλεται κάθε 15 ηµέρες. Αυτό ήταν δική σας ανάγκη ή ήταν θέµα προγραµµατισµού;

Η αλήθεια είναι ότι η έρευνα που κάνουµε στην εκποµπή δεν βγαίνει εύκολα σε µία εβδοµάδα. Πάντως, προσπαθούµε για το καλύτερο και κυρίως να είµαστε στην επικαιρότητα. Ως σήµερα καταφέρνουµε να είµαστε µια δυνατή οµάδα που δουλεύει εκτός ωραρίων. Προσπαθούµε να ανανεωνόµαστε και συγχρόνως να ψάχνουµε και άλλα θέµατα, άλλα πρόσωπα, που δεν έχουν «καεί» µε υπερπροβολή!

Φιλοξενήσατε πρόσφατα τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ποια θεωρείτε την πιο δυνατή στιγµή της συνέντευξης;

Η συνέντευξη Βαρουφάκη ήταν µια επιτυχία όχι µόνο διότι είχε την απήχηση που ξέρουµε στον κόσµο. Είναι ένα πρόσωπο που µιλάει και εγώ προσωπικά του έχω πάρει πολλές συνεντεύξεις. Όµως, εκεί µπροστά στην κάµερα του «Checkpoint», για πρώτη φορά είπε τόσο παραστατικά αυτό που έζησε το 2015! Ελεγε αλήθεια και ο κόσµος το κατάλαβε και τον είδε, έτσι απλά. Η πιο συγκλονιστική στιγµή ήταν όσα µετέφερε για τον Σόιµπλε και το παρασκήνιο των Eurogroup. Η συνέντευξη βοήθησε, κατά τη γνώµη µου, να αποκαλυφθεί το έλλειµµα δηµοκρατίας σε όργανα της Ευρώπης. Την εποµένη τού απάντησε ο Σόιµπλε και έκανε πίσω.

Η ερευνητική δηµοσιογραφία είναι δύσκολο σπορ. Γιατί τη διαλέξατε;

Από µικρή µού άρεσαν τα δύσκολα. Η ερευνητική δηµοσιογραφία για κάποιους είναι σκοπός, δεν είναι ένα απλό επάγγελµα. ∆ύσκολο, ναι. Κυρίως όταν βλέπεις πόσες λίγες υποθέσεις ολοκληρώνονται. ∆υστυχώς, ξέρουµε την αλήθεια, αλλά οι κίνδυνοι των αγωγών ή και άλλοι που δεν φανταζόµαστε µας οδηγούν και στη σιωπή...

Υπάρχουν έρευνές σας που δεν δηµοσιεύτηκαν ποτέ;

Ναι, υπάρχουν έρευνες που δεν δηµοσιεύτηκαν ποτέ. Και άλλες που υποβαθµίστηκαν. Ποιος ρεπόρτερ δεν το έχει ζήσει; Σε εµένα λιγότερες, όσοι µε προσελάµβαναν ήξεραν µε ποιον συνεργάζονταν.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved