Ο μπακαλόγατος «ντύθηκε» με χρώμα
Media

Ο μπακαλόγατος «ντύθηκε» με χρώμα

Η θρυλική κινηματογραφική ταινία «Της κακομοίρας» Του Ντίνου Κατσουρίδη από το 1963 μέχρι σήμερα έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και έχει καθιερώσει στη συνείδηση μας τον Κώστα Χατζηχρήστο ως Ζήκο.

Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, επιστρέφει στις τηλεοπτικές μας οθόνες έγχρωμη, αλλά το ίδιο σπαρταριστή. Η ταινία εμπλουτίστηκε χρωματικά στα στο Χόλιγουντ και θα προβληθεί σε πρώτη παγκόσμια προβολή το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 20.00 από τον ΑΝΤΙ.

Η κινηματογραφική Φιφίκα, Νέλλη Παππά, το ναζιάρικο κορίτσι που έμπαινε στο παντοπωλείο του κυρ Παντελή και με τα νάζια του «τσιτσίριζε» τον Κ. Χατζηχρήστο, τον γνωστό σε όλους Ζήκο, μίλησε στις «Ειδήσεις» και αποκάλυψε στιγμές από τα γυρίσματα της κλασικής ελληνικής ταινίας.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Ζήκος, που είναι ερωτευμένος με τη Φιφίκα, κλέβει το αφεντικό του για να αγοράσει βέρες και να την παντρευτεί. Βέβαια, στο τέλος το κορίτσι κερδίζει ο Κιτσάρας (Νίκος Ρίζος), αφήνοντας τον μπακαλόγατο Ζήκο στα κρύα του λουτρού.
Ωστόσο, η ηθοποιός, που απολαμβάνει μέχρι και σήμερα τη δημοφιλία της ταινίας θυμάται τα καλύτερα και για τους δύο συμπρωταγωνιστές της.

«Ακόμα με φωνάζουν δρόμο Φιφίκα. Πάω να ψωνίσω στα μαγαζιά και μου λένε "καλώς τη Φιφίκα", ακόμη τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια. Αισθάνομαι πολύ καλά. Ανυπομονώ να δω την ταινία με χρώμα και να δω τα ρούχα που φορούσα. Οταν βλέπω ταινία μου, νομίζω ότι το γύρισμα έγινε χθες», αναφέρει η κυρία Παππά συμπληρώνει για τον αξέχαστο Κ. Χατζηχρήστο: «Ο Χατζηχρήστος ήταν ένα παιδί-θαύμα. Ηταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Όταν έπαιζες μαζί του, τον ερωτευόσουν».

Οσο για Κίτσο, που στο τέλος κερδίζει τη Φιφίκα, Παππά θυμάται: «Ήμασταν σε βραδινό γύρισμα και περιμέναμε να μας φωνάξουν σε ένα αυτοκίνητο. Ο Νίκος ήταν πολύ ρομαντικός και μου έλεγε "κοίτα τον ουρανό κοίτα τα άστρα!"».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved