Flashback! Η συνέντευξη της Μάρλεν Ντίτριχ στον Αλέκο Λυδωρίκη
Media

Flashback! Η συνέντευξη της Μάρλεν Ντίτριχ στον Αλέκο Λυδωρίκη

Το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30 στο Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της σειράς «Μιλώντας με μορφές του αιώνα - Οι συνεντεύξεις του Αλέκου Λιδωρίκη», μεταδίδεται η δραματοποιημένη συνέντευξη του Έλληνα δημοσιογράφου με την περίφημη ηθοποιό και τραγουδίστρια Μάρλεν Ντίτριχ, τον «Γαλάζιο Άγγελο».

«Σαν έφθασα στη βίλλα της, με πέρασαν σ’ ένα κομψό σαλόνι, που είχε κάτι τι το τούρκικο, το ανατολίτικο, στην όλη επίπλωση και στη χλιδή του… Σε λίγο, μια καμαριέρα έρχεται να με ειδοποιήσει ότι η “Μις” με περιμένει στο αντικρινό σαλόνι… Μια “σφίγγα” μισοξαπλωμένη στο ντιβάνι της. Δυο μάτια γάτας που λες και με κοιτάνε ερευνητικά μ’ ένα παράξενο και μυστηριώδη τρόπο και ανάβουνε μικρές φλογίτσες πάθους! Η μύτη της μια αρμονική γραμμή, κι ένα στόμα που είναι και το μεγάλο, το πιο… τρομακτικό της όπλο! Εκείνο το χαμόγελο δεν θα το λησμονήσω στη ζωή μου. Κρύβει μια ειρωνεία πικρή, μια γλύκα δηλητηριασμένη! Δυο λακκάκια γοητευτικά σκάβουν ανάλαφρα τα μάγουλά της και δίνουν στο πηγούνι μια έντονη, εφηβικά αντρίκια ομορφιά… Είναι γυναίκα, ΓΥΝΑΙΚΑ, με κεφαλαία γράμματα…»

Έτσι πρωτοβλέπει ο νεαρός Έλληνας δημοσιογράφος την «ξανθή Αφροδίτη», την ιδιότροπη, παράξενη, περήφανη Μάρλεν Ντίτριχ, στο Χόλιγουντ το 1935. Και εκείνη του μιλάει για τη «στρατιωτική» ζωή της, για το Χόλιγουντ, τη μεγάλη αγάπη της, την κόρη της Μαρία και απαντάει έξυπνα και με ιδιαίτερο τρόπο στις ερωτήσεις του Αλέκου Λιδωρίκη για τη «θηλυκότητα» της γυναίκας, τη δημοσιογραφία, τη φιλία, την επόμενη ταινία της, για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της.

- «Εσείς οι δημοσιογράφοι, όλου του κόσμου, λέτε ωραία ψέματα... και γράφετε άσχημες αλήθειες… Προσέξτε… όταν μιλώ σε εφημερίδες δεν θέλω να μου γράφουν κουταμάρες…»

- «Αυτή είναι η ζωή... Μας κυβερνάει η ψυχή μας… Κάποιοι εγωισμοί καταστρέφουν την αξία μας… Πολλές φορές οι επιτυχίες έρχονται από την καλή μας ψυχική διάθεση και αποτυχίες από την κακή…»

- «“Φίλος” είναι μια λέξη δύσκολη. Μόνος του ο άνθρωπος πρέπει να υποφέρει την απογοήτευση και μόνος του να νιώθει τη χαρά. Σας δίνω αυτή τη συμβουλή. Μην εμπιστεύεσθε ούτε το ένα ούτε το άλλο σ’ αυτούς που είναι “φίλοι”. Θα σας προδώσουν κάποια μέρα!»

Στη δραματοποιημένη αυτή συνέντευξη, στο ρόλο της Μάρλεν Ντίτριχ ακούγεται η Έλενα Ναθαναήλ, ενώ στο ρόλο του δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη ακούγεται ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Συμμετέχει ο Κώστας Φραγκιαδάκης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved