«Οίνος ο αγαπητός»: Το σημερινό επεισόδιο αναφέρεται στα αποστάγματα
Η εκπομπή «Οίνος ο αγαπητός», μας ταξιδεύει στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου, θα ταξιδέψουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας.
Ένα επεισόδιο μόνο για τα αποστάγματα. Το ταξίδι αρχίζει από τα Μετέωρα και τη Ράξα Τρικάλων για τσίπουρα και καταλήγει στην Όσσα του Λαγκάδα για ούζο! Επισκεπτόμαστε το Κτήμα Θεόπετρα, της οικογένειας Τσιλιλή, που πρώτη εμφιάλωσε το τσίπουρο. Με τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο συζητάμε για τα μυστικά της απόσταξης και όχι μόνο. Καταρρίπτουμε το μύθο «Καλό κρασί είναι μόνο το παλιό». Μαθαίνουμε τι να βλέπουμε σ’ ένα κρασί και πώς να το μυρίζουμε. Η εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 19:00