«Η σιωπή των αμνών» στον Alpha
Media

«Η σιωπή των αμνών» στον Alpha

«Η σιωπή των αμνών» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι από τις πιο mainstream ταινίες τρόμου των τελευταίων δεκαετιών και έρχεται στον Alpha.

Όταν η δράση ενός ψυχοπαθή σίριαλ-κίλερ, γνωστού ως Μπάφαλο Μπιλ, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο του FBI, η υπηρεσία αποφασίζει να αναθέσει την υπόθεση στη νεαρή εκπαιδευόμενη πράκτορα, Κλαρίς Στέρλινγκ. Σύντομα, της αναθέτουν να επισκεφθεί ένα ειδικό σωφρονιστικό τμήμα. Εκεί βρίσκεται έγκλειστος ο πρώην ψυχίατρος με κανιβαλιστική δράση, Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει στη σύλληψη του Μπάφαλο Μπιλ. Όμως, ο ψυχρός και απόμακρος Χάνιμπαλ Λέκτερ, απομονωμένος στον ειδικό θάλαμο υψίστης ασφαλείας, δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένος να συνεργαστεί, εκτός και αν η Κλαρίς Στέρλινγκ δεχτεί ως αντάλλαγμα την προσφορά του: για κάθε στοιχείο που θα της δίνει, αυτή θα του ανοίγει κάθε φορά και από μια πόρτα στους σκοτεινούς θαλάμους του μυαλού της, εκεί που κρύβει καλά το παρελθόν της…

• Η Σιωπή των Αμνών είναι το τρίτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου που κερδίζει Όσκαρ® και στις πέντε ταυτόχρονα μεγάλες κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου (διασκευασμένου) σεναρίου, α’ αντρικού ρόλου και α’ γυναικείου ρόλου.

• Είναι το πρώτο και μοναδικό ως τώρα φιλμ στο είδος του με τέτοιο πλήθος κινηματογραφικών διακρίσεων και βραβεύσεων.

• Το 1998 ψηφίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) στη θέση 65 ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες του 20ού αιώνα.

• Σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο, η ταινία βρίσκεται στο θέση 5 της λίστας με τα καλύτερα αμερικανικά θρίλερ όλων των εποχών, ενώ στη θέση 1 ο Χάνιμπαλ Λέκτερ στη λίστα με τους πιο σημαντικούς «κακούς» του κινηματογράφου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved