Media

«Η σιωπή των αμνών» στον Alpha

«Η σιωπή των αμνών» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι από τις πιο mainstream ταινίες τρόμου των τελευταίων δεκαετιών και έρχεται στον Alpha.

Όταν η δράση ενός ψυχοπαθή σίριαλ-κίλερ, γνωστού ως Μπάφαλο Μπιλ, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο του FBI, η υπηρεσία αποφασίζει να αναθέσει την υπόθεση στη νεαρή εκπαιδευόμενη πράκτορα, Κλαρίς Στέρλινγκ. Σύντομα, της αναθέτουν να επισκεφθεί ένα ειδικό σωφρονιστικό τμήμα. Εκεί βρίσκεται έγκλειστος ο πρώην ψυχίατρος με κανιβαλιστική δράση, Χάνιμπαλ Λέκτερ, ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει στη σύλληψη του Μπάφαλο Μπιλ. Όμως, ο ψυχρός και απόμακρος Χάνιμπαλ Λέκτερ, απομονωμένος στον ειδικό θάλαμο υψίστης ασφαλείας, δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένος να συνεργαστεί, εκτός και αν η Κλαρίς Στέρλινγκ δεχτεί ως αντάλλαγμα την προσφορά του: για κάθε στοιχείο που θα της δίνει, αυτή θα του ανοίγει κάθε φορά και από μια πόρτα στους σκοτεινούς θαλάμους του μυαλού της, εκεί που κρύβει καλά το παρελθόν της…

• Η Σιωπή των Αμνών είναι το τρίτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου που κερδίζει Όσκαρ® και στις πέντε ταυτόχρονα μεγάλες κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου (διασκευασμένου) σεναρίου, α’ αντρικού ρόλου και α’ γυναικείου ρόλου.

• Είναι το πρώτο και μοναδικό ως τώρα φιλμ στο είδος του με τέτοιο πλήθος κινηματογραφικών διακρίσεων και βραβεύσεων.

• Το 1998 ψηφίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) στη θέση 65 ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες του 20ού αιώνα.

• Σύμφωνα με το ίδιο ινστιτούτο, η ταινία βρίσκεται στο θέση 5 της λίστας με τα καλύτερα αμερικανικά θρίλερ όλων των εποχών, ενώ στη θέση 1 ο Χάνιμπαλ Λέκτερ στη λίστα με τους πιο σημαντικούς «κακούς» του κινηματογράφου.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved