Τι θα δούμε στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ;
Media

Τι θα δούμε στις «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ;

Μια έρευνα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Αμερική παρουσιάζουν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4 Απριλίου οι «ΙΣΤΟΡΙΕΣ» στον ΣΚΑΙ με τον Αλέξη Παπαχελά, τη Σία Κοσιώνη, τον Παύλο Τσίμα και τον Τάσο Τέλλογλου.

Ο Αλέξης Παπαχελάς ταξιδεύει στην Αμερική και μιλά με τον Τάσο Γωγάκο, έναν διδακτορικό φοιτητή Ιατρικής τον οποίο είχε πρωτοσυναντήσει πριν από δέκα χρόνια, ως πρωτοετή φοιτητή στο πανεπιστήμιο Yale. Παρότι είχε εισαχθεί στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, πήρε την απόφαση να σπουδάσει με υποτροφία στην Αμερική. Ο Αλέξης Παπαχελάς τον βρίσκει σήμερα στη Νέα Υόρκη όπου σπουδάζει κι εργάζεται και συζητά μαζί του για τις ευκαιρίες που είχε ως φοιτητής αλλά και τις προοπτικές έρευνας κι εργασίες που διαγράφονται για τον ίδιο στη Αμερική.

Η Σία Κοσιώνη επισκέπτεται το εργαστήρι αντισεισμικής τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ανεβαίνει σε μια από τις πιο σύγχρονες «σεισμικές τράπεζες» του κόσμου για να αισθανθεί τις επιπτώσεις ενός σεισμού. Στο εργαστήρι αντισεισμικής τεχνολογίας οι ερευνητές παρακολουθούν τις νέες αντισεισμικές τεχνολογίες και προσομοιώνουν σεισμούς διαφορετικού μεγέθους μελετώντας τις επιπτώσεις των δονήσεων στις ανθρώπινες κατασκευές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved