Νάσος Γουμενίδης : «Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη…»
Media

Νάσος Γουμενίδης : «Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη…»

Από χθες δεν μπορώ να λειτουργήσω. Σκέφτομαι πώς θ’ αντιδράσω σήμερα. Πώς θα μιλήσω στ’ αδέρφια του στην γυναίκα του. Το μυαλό μου έχει κολλήσει. Οργή και μοναξιά. Μου το έλεγαν οι παλιότεροι ότι όταν χάνεις έναν φίλο, έναν άνθρωπο που εκτιμάς, ο πόνος είναι βουβός. Και συνάμα μοναχικός. Το καταλαβαίνω εδώ και κάποιες ώρες.

Την ίδια ώρα μου έρχονται στο μυαλό χιλιάδες κοινές εικόνες μαζί του. Τις στιγμές που ο Τριανταφυλλόπουλος τον έφερνε στα όριά του και κλεινόταν στην τουαλέτα για να κλάψει από τα νεύρα του. Τις ευτυχισμένες στιγμές που ζούσαμε, όταν ένα θέμα μια καταγγελία είχε βάση για να ξεκινήσει ένα ρεπορτάζ. Το πρώτο του πολυμορφικό αυτοκίνητο. Τις πλάτες που έβαλε δύο φορές για να επιστρέψω στην ομάδα μετά από κόντρες και διενέξεις που είχα με τον Τριανταφυλλόπουλο. Ήταν η φωνή της λογικής. Ακόμη και όταν οι δρόμοι μας χώρισαν, όποτε βρισκόμασταν είχε πάντα κάτι να πει. Όπως και εγώ. Παρακολουθούσε την πορεία μου διακριτικά και εγώ την δική του. Είναι δύσκολο να γράφεις για τον «αδερφό» σου. Είναι δύσκολο πολύ να γράφεις για τον αθόρυβο σύμμαχό σου. Και το κάνω για να τον μάθουν όλοι. Ακόμη και αυτοί που αποφάσισαν φασιστικά πώς η φωνή του Σωκράτη ήταν μεγαλύτερη από το «κέλυφός» του και του στέρησαν το δικαίωμα στη ζωή.
Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη δεν γνώριζαν τον Σωκράτη. Απλώς παρακολουθούσαν στιγμές του Σωκράτη.
Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη ήταν πολλοί. Ο ηθικός αυτουργός όμως ήταν ένας.
Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη αναρωτήθηκαν ποτέ… τι θα πει η γυναίκα του στον Ευθύμη-τον γιό του- όταν εκείνος μεγαλώσει και ρωτήσει… «Γιατί μαμά δεν έχω μπαμπά;».
Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη μπορεί να θίχτηκαν από ένα απλό σχόλιο του στο ραδιόφωνο ή ακόμη και από το blog troktiko, που του το χρέωναν, αλλά εκείνος ουδέποτε παραδέχτηκε την ανάμιξή του.
Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη μπορεί να ήθελαν να εκδικηθούν. Μπορεί να ήταν όντως τρομοκρατική οργάνωση. Μπορεί όμως να ήταν και το οργανωμένο έγκλημα που λειτουργεί χρόνια τώρα στις παρυφές της διαπλοκής.
Αυτοί που έφαγαν τον Σωκράτη ήθελαν μόνο να του κλείσουν το στόμα ή ήθελαν να στείλουν το μήνυμα τους σε όλους τους συναδέλφους που «ψάχνονται»;
Μπορεί ο δημοσιογράφος να είχε στα χέρια του έρευνα για υποθέσεις διαπλοκής;
Μπορεί σε μια εποχή με διάσπαρτες τις οσμές σκανδάλων εκείνος να είχε το κάτι παραπάνω; Και αυτό μπορεί για κάποιους να ήταν ανεπίτρεπτο. Είναι οι ίδιοι «κάποιοι» που έχουν φροντίσει να καταρρακώνουν καθημερινά το ηθικό και το μέλλον των συμπολιτών μας επικαλούμενοι την κρίση.
Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που γινόταν δέκτης καταγγελιών διαφόρων «ριγμένων» με διασυνδέσεις στη Νύχτα και επαφές ακόμη και πολιτικών προσώπων. Ανθρώπων-πηγών που πλησίαζαν τον δημοσιογράφο με σκοπό να τον ενημερώσουν και την ίδια στιγμή να τον στοχοποιήσουν.
Και αυτοί οι «κάποιοι» το κατάφεραν!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved