Ατζούνη Ιλίτζαλι: Η ζωή του Τούρκου καναλάρχη που… έκλεψε τις εντυπώσεις στο Survivor
Media

Ατζούνη Ιλίτζαλι: Η ζωή του Τούρκου καναλάρχη που… έκλεψε τις εντυπώσεις στο Survivor

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι κατάφερε να κλέψει την παράσταση με την παρουσίαση του ελληνικού Survivor έστω και για λίγο. Ποιος είναι όμως ο Τούρκος καναλάρχης;

Ο μικρός Ατζούν που ακόμη και στα παιχνίδια του δεν ήταν εύκολο να ικανοποιηθεί πάντα πειραματιζόταν, πάντα έψαχνε αυτό που θα ήταν πιο συναρπαστικό για να περάσει όμορφα η παρέα του. Ακόμη και όταν έχανε, όταν χτυπούσε, όταν ένιωθε απόρριψη, ο πάντα χαμογελαστός Ατζούν παρέμενε η ψυχή της παρέας, το παιδί που δοκίμαζε και τολμούσε δίχως φόβο. Λατρεύει τους γονεί» του και υπεραγαπά τον παππού και τη γιαγιά του, πιστός στις παραδόσεις και στην έννοια της οικογένειας. Είναι από τα αγόρια που έχουν τον πατέρα τους ως πρότυπο και τον σέβονται. Γι' αυτό και ποτέ δεν θα προκαλέσει και δεν θα τους προβληματίσει με τη συμπεριφορά του. Μόνο θα κατακτά κορίτσια, φίλους, θαυμαστές. Ο Ατζουν είναι πάντα στο κέντρο της προσοχής. Τα επιδιώκει και το προκαλεί και ο ίδιος με τη συμπεριφορά του. Ο πατέρας του έχει μόνο μια επιθυμία: να σπουδάσει το μικρό του αστέρι, θέλει να φοιτήσει στο κολέγιο και γι' αυτό θα τον στείλει στο Kadikoy-Maarif και στο Ανατολία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ατζούν θα τον ακούσει και θα φοιτήσει, όμως πολύ νωρίς θα νιώσει ότι ασφυκτιά, ότι δεν ενδιαφέρεται για ακαδημαϊκή καριέρα. Το αίμα του βράζει και οι φιλοδοξίες του είναι μεγάλες. Θέλει να κάνει καριέρα, να δοκιμάσει τικ δυνάμεις του στον επιχειρηματικό τομέα. Οι γονείς του θα τον εμπιστευτούν, μια και δεν θέλουν να του χαλάσουν χατίρι. Οσο κι αν φοβούνται, κατά βάθος τον εμπιστεύονται γιατί βλέπουν στη ματιά του ικανότητα, ευφυΐα και προσήλωση στον στόχο.

Στα 21 του θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα. θα επενδύσει όλα τα χρήματα της οικογένειας και θα ειδικευτεί στα τζιν που του αρέσει πολύ να φορά και ο ίδιος στην καθημερινότητα του, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Η πρώτη του χρεοκοπία είναι γεγονός και το μαγαζί του θα κλείσει πολύ γρήγορα. Ο χαμογελαστός μαυρομάλλης δεν απογοητεύεται. Δεν τον ενδιαφέρει αν οι αντίζηλοι που γελούν πίσω από την πλάτη του ψιθυρίζονται ότι έφαγε τα μούτρα του. Εκείνος θα ξαναπροοπαθήσει. Οχι εμπορικά, αλλά στρέφοντας το βλέμμα του αλλού. Ο ίδιος θα πει κάποια στιγμή: «Ηταν μια ευκαιρία να γευτώ την αποτυχία αποφασίσω ότι αυτό δεν θα μου ξανασυμβεί ποτέ. Αποτέλεσε, μάλιστα, ευκαιρία να κάνω στροφή 180 μοιρών και να στραφώ στο πραγματικό μου πάθος τον χώρο τον θεάματος».

Η αρχή θα γίνει αργότερα, όταν θα προσληφθεί ως αθλητικός ρεπόρτερ της Μπεσίκτας στον τηλεοπτικό σταθμό Show TV. Η καριέρα του στον χώρο των media θα αρχίσει λοιπόν από χαμηλά... Ο Ατζούν σιγά-σιγά ανακαλύπτει ότι αυτος είναι ο χώρος στον οποίο θα μεγαλουργήσει, μέσα σε αυτόν Θα κάνει τα μεγάλα του βήματα και θα πραγματοποιήσει τα μεγάλα του όνειρα.

Το 1988 ο Ατζούν, ο οποίος είναι λάτρης του ωραίου φύλου, θα ερωτευτεί και θα παντρευτεί τη Σεντά. Με αυτή θα αποκτήσει την πρώτη κόρη του. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση την γέννησή της όμως, ένα μοιραίο αυτοκινητικό δυστύχημα θα σημαδέψει τη ζωή του. Και οι δύο του γονείς σκοτώνονται. Ο ίδιος περιγράφει τη μοιραία εκείνη μέρα σε συνέντευξη του στον τουρκικό Τύπο ως εξής: «Ήμουν στη δουλειά όταν ειδοποιήθηκα ότι οι γονείς μου είχαν κάποιο ατύχημα. Τα παράτησα όλα και έτρεξα να δω τι συμβαίνει στο νοσοκομείο Balikesir. Ενας άνδρας στέκεται στην υποδοχή. Τον πλησιάζω και τον λέω: "Θέλω να δω τον Ιλγκούρ Ιλίζαλι". "Είναι νεκρος», μου απαντά. "Θέλω να δω την Εργκούν Ιλίτζαλι", συνεχίζω. "Είναι νεκρή", μου απαντά και πάλι... Ήμουν σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω αυτό που συνέβη».

Ο Ατζούν θα μαζέψει τα κομμάτια του και θα συνεχίσει. Εχει άλλωστε το παιδί του και μια οικογένεια να τον παρηγορήσει. Για λίγο όμως, γιατί το 1993 θα πάρει το πρώτο του διαζύγιο.

Εν τω μεταξύ, η καριέρα του αρχίζει να παίρνει την ανιούσα. Το ταλέντο του είναι φανερό και του εμπιστεύονται να παρουσιάσει μια ταξιδιωτικό εκπομπή στην οποία ο φιλόδο-ίϊθ5 Τούρκος περνάει τα σύνορα της χώρας του και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Επισκέπτεται δεκάδες χώρες, γνωρίζει πολύ κόσμο και πολλές γυναίκες για δέκα χρόνια μετά το διαζύγιο του ο Ατζούν θα είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά της Τουρκίας.

Η επιτυχία της ταξιδιωτικής εκπομπής του θα τον φέρει' μπροστά στο επόμενο σκαλοπάτι. Το 2004 ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής την Acun Medya, και αναλαμβάνει για λογαριασμό του Show Tv την παραγωγή και παρουσίαση δημοφιλών τηλεοπτικών παιχνιδιών, γνωστών και στην Ελλάδα, όπως είναι το «Fear Factor», το «Deal», «Τουρκία έχεις ταλέντο» και φυσικά το «Survivor». Αυτό όμω5 που θα εκτοξεύσει τις μετοχές του πολυμήχανου παραγωγού είναι η απόκτηση των δικαιωμάτων του «Voice» και του «Dancing with the stars». Ο ίδιος φυσικά, επιλέγει τη θέση του παρουσιαστή, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη την Τουρκία. Ο Ατζούν πλέον είναι ασταμάτητος. Λίγα χρόνια μετά τολμά και αποκτά το 70% των μετοχών του TV8, ενός μέχρι τότε μικρού περιφερειακού ειδησεογραφικού καναλιού.

Η εν λόγω εξαγορά και οι αλλαγές που θα κάνει προκαλούν θύελλα αντιδράσεων επειδή ο Ιλιτζαλί προχωρά σε απολύσεις δημοσιογράφων, επιθυμώντας να μετατρέψει το κανάλι σε ψυχαγωγικό. Ουδέποτε τον ενδιέφερε η ενημέρωση, η ψυχαγωγία ήταν και είναι το πάθος του. Συνεχίζει την επέλαση του στα μίντια, καθώς επενδύει σε ένα κανάλι τηλεπωλήσεων, αλλά και στο Διαδίκτυο, δημιουργώντας διάφορους ιστότοπους.

Ο Ιλιτζαλί προτού συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας του μετρά ήδη στο ενεργητικό του δύο γάμους, δύο διαζύγια, τέσσερις κόρες, μία-μακρόχρονη σχέση και δεκάδες σύντομους δεσμούς. Μετά το πρώτο του διαζύγιο το 2003 ξαναπαντρεύεται μία εντυπωσιακή μελαχρινή Τουρκάλα, τη Ζεινέπ. Θα αποκτήσουν δύο κόρες και όλοι μιλούν για ένα ιδανικό ζευγάρι.

Λίγα χρόνια αργότερα την ευτυχία τους θα γκρεμίσει το σκάνδαλο που θα ξεσπάσει από την πληροφορία ότι ο Ατζουν είχε ερωτευτεί την κατά πολλά χρόνιο νεότερη του Σεϊμά Σουμπάσι. Τα αφιερώματα στα περιοδικά δίνουν και παίρνουν και τα εξώφυλλα είναι αφιερωμένα στο σκάνδαλο της εξωσυζυγικής σχέσης του Τούρκου μεγιστάνα των μίντια.

Η σύζυγος του Ατζουν μόλις πληροφορείται τις αταξίες του συζύγου της αποφασίζει να τον εκδικηθεί με ό,τι μέσο έχει. Και ο καλύτεροι τρόπος είναι να διεκδικήσει ένα μεγάλο ποσό από την περιουσία του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved