Μελέτης Ηλίας: «Αδυνατούσα να φανταστώ πως η τηλεόραση είναι τόσο δύσκολη και απαιτητική»

Μελέτης Ηλίας: «Αδυνατούσα να φανταστώ πως η τηλεόραση είναι τόσο δύσκολη και απαιτητική»

Σε σχέση με το παρελθόν, που ο Μελέτης Ηλίας έκανε μόνο θέατρο, ποια είναι η σημερινή γνώμη του για την τηλεόραση;

«Όταν ήμουν εκτός, η αλήθεια είναι πως τη θεωρούσα πιο εύκολη υπόθεση. Αδυνατούσα να φανταστώ πως η τηλεόραση είναι τόσο δύσκολη και απαιτητική. Αισθάνομαι λοιπόν ότι πλέον έχω πάρει το μάθημα μου».

Τον γνωρίζουν πλέον ευκολότερα στον δρόμο;
«Είναι κάτι που διαπιστώνω, ναι. Ακόμα κι όταν έχω τις μαύρες μου και δεν θέλω να μιλήσω με κανέναν, έρχεται μια μαμά κι ένα παιδάκι, με χαιρετούν, μου μιλούν και μου φτιάχνουν τη διάθεση. Πρόκειται για πολύ όμορφο συναίσθημα. Κι ευτυχώς που είμαι σε μια ηλικία που δεν μπορούν να πάρουν πια τα μυαλά μου αέρα, αλλιώς δεν ξέρω τι θα γινόταν... Αφήστε που σε μικροϋποθέσεις της καθημερινότητας, όπως το σούπερ μάρκετ ή μια δημόσια υπηρεσία, ο άλλος, επειδή σε αναγνωρίζει από τον ρόλο σου, νιώθει οικειότητα, επομένως σε εξυπηρετεί πιο γρήγορα και απλοποιεί τη ζωή σου».

Κοιτώντας προς τα πίσω, νιώθει δικαιωμένος που είπε «ναι» στην τηλεόραση;

«Όταν μου έγινε η πρόταση από το "Σόι", είπα ή τώρα θα κάνω αυτό το βήμα ή ποτέ. Και το έκανα. Βεβαίως ήταν και το οικονομικό στη μέση, που βοήθησε ως κίνητρο. Τελικά συμμετέχω σε ένα επιτυχημένο σίριαλ, κι αν τα βάλεις όλα αυτά στη σειρά, η απάντηση έρχεται αυτομάτως: όχι μόνο νιώθω δικαιωμένος, αλλά πιστεύω πως αν έλεγα τότε "όχι" σήμερα θα ένιωθα το λιγότερο περίεργα που δεν το τόλμησα», λέει στο Τηλέραμα ο ηθοποιός.