Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Η πρότασή μου στην ΕΡΤ ήταν ν’ αλλάξει το κόνσεπτ του δελτίου»
Media

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Η πρότασή μου στην ΕΡΤ ήταν ν’ αλλάξει το κόνσεπτ του δελτίου»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στο τιμόνι του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. 

Αν και δεν είστε πολύ καιρό στο δελτίο ειδήσεων, μπορείτε να κάνετε έναν απολογισμό;

«Είναι όντως νωρίς τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Η πρόταση η δική μου ήταν να αλλάξουν το κόνσεπτ, η οπτικοποίηση των ρεπορτάζ και η παρουσίαση των θεμάτων. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και το δελτίο μπαίνει σιγά-σιγά στον ανταγωνισμό.

Ήταν δική σας ιδέα, λοιπόν;

«Όχι! Δεν είχε περάσει ποτέ οπό τη σκέψη μου να κάνω δελτίο ειδήσεων. Με πήραν τηλέφωνο από το Δ.Σ., ο Διονύσης Τσακνής παρουσία του Λάμπη Ταγματάρχη, και μου πρότειναν να αναλάβω το δελτίο ειδήσεων. Δεν ήμουν έτοιμος ούτε ήταν στα σχέδια μου. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να πω «όχι». Ίσως γιατί είμαι λίγο πιο κινητικός πιο ελεύθερος ενώ το δελτίο είναι σφιχτό. Σε επόμενη συνάντηση έκανα το λάθος να τους πω πώς φαντάζομαι το δελτίο πιο σύγχρονο, με γρήγορες συνδέσεις. Όπως τα έλεγα με είχε πιάσει πάθος. Οπότε μου λένε: «Αφού το θέλεις έτσι γιατί δεν το κάνεις». Και τελικά είπα το «ναι».

Παρακολουθείτε τις τηλεθεάσεις; Η διοίκηση της ΕΡΤ άφησε αιχμές για την αξιοπιστία τους.

«Υπάρχει ένα θέμα με το αν το δείγμα ανταποκρίνεται στις πληθυσμιακές αλλαγές που έγιναν μέσα στην κρίση. Πιστεύω, όμως πώς τα δελτία ειδήσεων δεν πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασίά να αξιολογούν τη δουλειά των δημοσιογράφων ανάλογα με τη μέτρηση. Γιατί μετά η τηλεθέαση καθορίζει την ιεράρχηση των ειδήσεων. Τα ποσοστά τα βλέπω και τα κρίνω όπως με... κρίνουν. Στόχος μας ήταν μια αυξητική τάση, έχουμε ήδη μια άνοδο 30%-40%»

Δεν έχετε ωστόσο ανταγωνισμό. Όταν αναλάβατε, έφυγε από τις 21.00 ο ΣΚΑΪ.

«Ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο με τους απέναντι. Υπάρχουν τρεις ζώνες με δελτία στις 7Λ, στις 8 και στις 9, οπότε συγκρίνουμε τους απόλυτους αριθμούς τηλεθεατών. Το δελτίο μας συγκεντρώνει 250.000 τηλεθεατές» εξήγησε στη Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved