«Μαζί το Σαββατοκύριακο»: Τα θέματα της σημερινής εκπομπής
Media

«Μαζί το Σαββατοκύριακο»: Τα θέματα της σημερινής εκπομπής

Η εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ1, από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

 

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 27 οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

– Ραγδαία άνοδος στις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις κατοικιών. Χιλιάδες Έλληνες ενοικιάζουν για μικρά χρονικά διαστήματα εξοχικές, θερινές, ακόμα και αστικές κατοικίες για διακοπές σε τουρίστες και επισκέπτες. Εκατοντάδες σπίτια, στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, στο Ναύπλιο, στην Κόρινθο, την Πάτρα, τη Μύκονο, αλλά και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, είναι ήδη κλεισμένα για όλο το καλοκαίρι. Όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο φορολόγησης, τις ευκαιρίες για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Οι περιοχές στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη κίνηση. Καλεσμένοι στο στούντιο, ειδικοί και άνθρωποι της αγοράς ακινήτων. Συνδέσεις με Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη.

– Ο απόηχος του Eurogroup και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το ελληνικό χρέος. Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον. Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και οι στόχοι της αντιπολίτευσης. Στο στούντιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος και ο ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι», Μίλτος Κύρκος.

– Οι κίνδυνοι της υπέρτασης. Περίπου τέσσερις στους δέκα Έλληνες και τρεις στις δέκα Ελληνίδες έχουν υπέρταση. Οι μισοί όμως δεν το γνωρίζουν, ενώ μόλις το 15% απ’ αυτούς το αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά. Η υπέρταση είναι μια σοβαρή απειλή για την υγεία της καρδιάς, των νεφρών, των ματιών και των αγγείων και εξαιτίας αυτού είναι πολύ σημαντικό ν’ αντιμετωπίζεται εγκαίρως. Οι πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης αυξάνονται με την ηλικία, με το 50% όσων είναι άνω των 65 ετών να είναι πάσχοντες. Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν, ποιες οι μέθοδοι πρόληψης και ποιοι τρόποι αντιμετώπισης. Μαζί μας ο καρδιολόγος Ανδρέας Πιτταράς.

– Ζωντανή σύνδεση με το Ρέθυμνο και το 21ο Διεθνές Συνέδριο Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης. Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 ολοκληρώνονται οι εργασίες του 21ου Διεθνούς Συνεδρίου Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης, με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων καθηγητών Οικονομίας, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Στο συνέδριο, συμμετέχουν 160 καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και άλλων χωρών, καθώς και ερευνητές και στελέχη διεθνών οικονομικών οργανισμών. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών που αναφέρονται σ’ ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως: Μακροοικονομική Πολιτική, Μακροοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μακροοικονομικά των Αναπτυσσόμενων Χωρών, Χρηματοοικονομικές και Συναλλαγματικές κρίσεις κλπ. Έλληνες και Αμερικανοί καθηγητές Οικονομίας, αναλύουν τα θέματα και τα βασικά συμπεράσματα του συνεδρίου.

Ανοικτές Πόρτες 2017. Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 τα οινοποιεία σε κάθε άκρη της Ελλάδας ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες, στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του κρασιού «Ανοιχτές Πόρτες». Το πρόγραμμα έχει στόχο την κατά το δυνατό καλύτερη γνωριμία του κοινού με το κρασί. Ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις αλλά και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων συνδυάζονται με το κρασί αυτό το διήμερο. Στο στούντιο, ο οινοποιός και εκπρόσωπος της Ένωσης Οινοποιών Αμπελώνα Αττικής Γιώργος Παπαχρήστος και από το Ηράκλειο Κρήτης ο πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών του νησιού Νίκος Μηλιαράκης.

– Ζωντανή σύνδεση με το Πλάσι του Μαραθώνα και την ανασκαφή που πραγματοποιεί εκεί το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο τάφος του πολεμιστή, το μέγαρο, οι κλίβανοι και το αρχαϊκό ιερό είναι τα κύρια ευρήματα, τα οποία οι επιστήμονες συσχετίζουν με την ιστορική Μάχη του Μαραθώνα. Μαζί μας, ο επικεφαλής της ανασκαφής επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ Γιώργος Βαβουρανάκης.

– «Μακρυγιάννη Απομνημονεύματα» στο Θέατρο Βαφείο. «Καταπέλτης ο λόγος του Μακρυγιάννη για τη σύγχρονη διανοουμενίστικη «ελίτ» που ανερυθρίαστα βαφτίζει «παρωχημένες εμμονές» τα όσια και τα ιερά του. Που, μεθυσμένη από τα υποσχόμενα κέρδη του εθνικού ξεπουλήματος, απαξιώνει την αγάπη και την αγωνία του σημερινού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά, που «γι’ αυτά πολεμήσαμε». Καταπέλτης και για την αδικία που βλέπει να γίνεται σ’ όλους τους παλιούς ήρωες, τους επιζήσαντες του Αγώνα -μαζί και στον ίδιο- από το νέο κράτος της βαυαροκρατούμενης, πλέον, Ελλάδας», σημειώνει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θανάσης Σαράντος, τον οποίο υποδεχόμαστε στο στούντιο του «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved