«Μαζί το Σαββατοκύριακο»: Τα θέματα της σημερινής εκπομπής
Media

«Μαζί το Σαββατοκύριακο»: Τα θέματα της σημερινής εκπομπής

Η εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ1, από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα,αυτή αυτό την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Πληθαίνουν οι καταγγελίες, αλλά και τα τηλεφωνήματα γονέων προς ενημέρωση και προστασία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το «φαινόμενο» της Μπλε Φάλαινας, του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού. Καθημερινά υπάρχουν 15-20 καταγγελίες, οι περισσότερες ευτυχώς με θέμα την πρόληψη κι όχι για περιστατικά αυτοτραυματισμών, τους οποίους παρακινούν οι άγνωστοι χρήστες του διαδικτύου. Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Γιώργος Παπαδρόσος μας παρουσιάζει στο στούντιο τις κατά βάση προληπτικές, αλλά και κατασταλτικές δράσεις των Αρχών για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, την προστασία των ανηλίκων από τους κακόβουλους χρήστες, αλλά και τις απαραίτητες ενέργειες των γονέων για να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

– Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, στην εγχώρια πολιτική σκηνή τα κόμματα διασταυρώνουν τα ξίφη τους ενόψει των εξελίξεων. Μαζί μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης και ο γραμματέας των ΑΝΕΛ Γιώργος Μοίρας.

– Τον Ιούνιο στη Βουλή η απόφαση για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων. Στην τελική φάση σύνταξης βρίσκεται πλέον η κοινή υπουργική απόφαση για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων -με μετατροπή απλών συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου- που υπηρετούν σήμερα για αρκετά χρόνια στο δημόσιο ή τους δήμους με διαρκώς ανανεούμενες ετήσιες ή πολύμηνες συμβάσεις. Το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη.

– Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο». Την όσο το δυνατόν ταχύτερη -και με τους ίδιους όρους του Αυγούστου 2016- διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες επιδιώκει η κυβέρνηση, καλώντας το ΕΣΡ να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις όσον αφορά στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Σ’ αυτό το πλαίσιο τοποθετούνται οι τελευταίες παρεμβάσεις τόσο του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, όσο και του γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου. Ο κ. Κρέτσος θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, στα βασικά σημεία του διαγωνισμού, με κυριότερο των αριθμό των αδειών που αναμένεται να δημοπρατηθούν και στο πιθανό χρονοδιάγραμμα επί της διαδικασίας. Θ’ αναδείξει επίσης τα βασικά σημεία του νέου θεσμικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση του τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής που περιέχονται στο σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

– Ζωντανή Σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας και τον Λογοτεχνικό Περίπατο Πλάκας. Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα, ο οποίος ξεκινά από την ιστορική οδό Τριπόδων και μας ταξιδεύει στις αγαπημένες ταβέρνες και στα στέκια των λογοτεχνών στη γραφική γειτονιά. Μέσα από κείμενα λογοτεχνών και μαρτυρίες ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο για να ανακαλύψουμε τις αγαπημένες γωνιές και τα στέκια των λογοτεχνών στην παλιά Αθήνα. Ποιο ήταν το πάθημα του Παπαδιαμάντη; Ποια ήταν η αγαπημένη ταβέρνα της ομάδας του «Ίκαρου»; Σε ποια ταβέρνα πήγαινε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ; Πού τραγουδούσε ο Μενέλαος Λουντέμης; Πού σύχναζε ο Γκράχαμ Γκριν; Αυτές και άλλες ερωτήσεις και οι αναπάντεχες απαντήσεις σ’ έναν περίπατο με οδηγό τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο.

– Ο συγγραφέας Αναστάσης Μαρασλής μας παρουσιάζει το νέο βιβλίο του «Η σιωπή των ανδρών». Και μας εξηγεί πως ένας άνθρωπος της ασφαλιστικής και ναυτιλιακής αγοράς νιώθει τη συγγραφική ανάγκη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved