Πάνος Σόμπολος: «Είδα δράστες να µη µετανιώνουν µε τίποτα κι άλλους να οδύρονται»
Media

Πάνος Σόμπολος: «Είδα δράστες να µη µετανιώνουν µε τίποτα κι άλλους να οδύρονται»

Μετά από εμπειρία 40 χρόνων στο αστυνομικό ρεπορτάζ και συναναστροφές με άπειρους εγκληματίες, ο Πάνος Σόμπολος είναι σε θέση να μιλάει για την αλλαγή στην εγκληματικότητα στη χώρα μας αλλά και για την ανθρώπινη φύση... 

Πόσο έχει αλλάξει µορφή η εγκληµατικότητα στη χώρα µας σε σχέση µε παλαιότερες δεκαετίες;

Είχαµε διαφοροποίηση προς το αγριότερο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και µετά. Όταν άνοιξαν τα σύνορα και µάλιστα µετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Μπήκαν στη χώρα µας κακοποιά στοιχεία που σκότωναν για λίγα χιλιάρικα. Αυτοί συνέπραξαν µε δικούς µας και έκαναν το οργανωµένο έγκληµα που βιώνουµε και σήµερα. Στο βιβλίο θα βρείτε τον επονοµαζόµενο «Αυτιά», από τους µεγαλύτερους διαρρήκτες. ∆εν σκότωνε για το τίποτα, ούτε βασάνιζε - πράγµατα που συµβαίνουν σήµερα. Πολλές φορές ζητούσε και συγγνώµη από τα θύµατά του. ∆εν λέω ότι ήταν καλός. Λέω ότι ήταν διαφορετικός ο τρόπος δράσης. Και κάτι ακόµα: οι δολοφόνοι, οι ληστές, οι απατεώνες είναι σαν κι εµάς. ∆εν έχουν κέρατα να τους ξεχωρίζεις! Ιδιαίτερα οι απατεώνες, αν µιλήσει κανείς µαζί τους, νοµίζει ότι έχει να κάνει µε αγίους!

Πόσο επηρεάστηκε η άποψή σας για την ανθρώπινη φύση;

Κατά τη 40χρονη δηµοσιογραφική πορεία µου γνώρισα σκληρούς εγκληµατίες κι άλλους που έκαναν το έγκληµα «εν βρασµώ». Στο βιβλίο θα βρει κανείς δύο Γερµανούς που, όπως µας έλεγε τότε ο ιατροδικαστής, «ηδονίζονταν να σκοτώνουν»! Ήταν ιδιαίτερα σκληροί και µε είχαν εντυπωσιάσει περισσότερο από άλλους. Ίσως επειδή τότε ήµουν µαθητευόµενος και έβλεπα τέτοιους ανθρώπους για πρώτη φορά. Είδα δράστες να µη µετανιώνουν µε τίποτα κι άλλους να οδύρονται. Αν µε ρωτήσετε πού έχω καταλήξει, θα σας απαντήσω: άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved