Ολυμπιάδα Ολυμπίτη: «Φυσικά και µε ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης. Ο ανταγωνισµός είναι µεγάλος»
Media

Ολυμπιάδα Ολυμπίτη: «Φυσικά και µε ενδιαφέρουν τα νούμερα τηλεθέασης. Ο ανταγωνισµός είναι µεγάλος»

Η Ολυµπιάδα Ολυµπίτη η οποία παρουσίαζει την εκπομπή "Γεύσεις από Ελλάδα" στην ΕΡΤ2 μιλάει για τη σημασία που έχουν για την ίδια τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και για τη δουλειά της μπροστά και πίσω από τις κάμερες... 

Έχετε δουλέψει πολύ πίσω από τις κάµερες. Πώς είναι µια καθηµερινή εκποµπή από τη θέση της παρουσιάστριας;

Πάντα απαιτώ από τον εαυτό µου. Και είµαι σκληρή µαζί του. Σε όλα τα επίπεδα της ζωής µου. Οι προσδοκίες µου άλλαξαν. Αυτή τη φορά δεν είχα µόνο να συµβουλέψω έναν δηµοσιογράφο-παρουσιαστή και να οργανώσω την εκποµπή του, αλλά να βάλω και τον εαυτό µου σε έναν άλλον ρόλο που θα έπρεπε να δουλέψω καλά.

Σας ενδιαφέρουν τα νούµερα τηλεθέασης;

Φυσικά και µε ενδιαφέρουν. Ο ανταγωνισµός είναι µεγάλος για δύο λόγους: γιατί εκποµπές µαγειρικής υπάρχουν πολλές και γιατί η τηλεθέαση είναι ένα µέτρο στην τηλεόραση. Έχω µέσα µου σχηµατικά τα νούµερα σαν µια σκάλα που ανεβαίνω µε την έναρξη της εκποµπής. Το θέµα είναι σε ποιο σκαλί θα µείνω και µε τι «παπούτσια» θα την ανέβω. Με νοιάζει η ανάβαση να γίνεται µε προετοιµασία, ακριβή στόχο και εντιµότητα.

Είναι πιο δύσκολη ή πιο δηµιουργική η αρχισυνταξία;

Η δυσκολία και η δηµιουργικότητα έχουν τον ίδιο πυρετό. Και αυτό το λατρεύω! Η δουλειά ενός αρχισυντάκτη είναι αφάνταστα γοητευτική. Το να φτιάχνεις στο χαρτί µια εκποµπή και να τη µετουσιώνεις σε πραγµατικότητα είναι το πιο ωραίο παιχνίδι. Το να στέλνεις τη σκέψη σου οργανωµένα, δυνατά και µε επιχειρήµατα στο ακουστικό ενός ανθρώπου και να αλλάζεις τη ροή της εκποµπής στον αέρα µε ένα έκτακτο γεγονός ή µια σηµαντική πληροφορία της τελευταίας στιγµής είναι αυτό που πάντα ήθελα να κάνω.

Σας χαρακτήρισαν ως δηµόσιο υπάλληλο επειδή δουλεύετε στην ΕΡΤ;

Βεβαίως και µε έχουν χαρακτηρίσει. Αλλά δεν µε ενοχλεί. Γιατί εγώ ξέρω καλά ότι ποτέ δεν στάθηκα αυστηρά σε ένα οκτάωρο, ότι είχα για χρόνια να κάνω διακοπές, ότι χάνω συχνά τον ύπνο µου για την έγνοια της δουλειάς µου, ότι έχω φέρει τούµπα τη ζωή µου πολλές φορές, ότι στερήθηκα πολλά για να είµαι εκεί. Μπορεί στα χέρια µας να έχουµε τα ίδια υλικά και να µη µαγειρέψουµε το ίδιο. Όλα είναι θέµα επιλογών.

Και τι απαντάτε στους επικριτές της ΕΡΤ;

Νιώθω ότι ο σκοπός της δηµόσιας τηλεόρασης είναι διαφορετικός. Πατώντας το κουµπί στο τηλεκοντρόλ µπορείς να διαλέξεις µέσα από ένα πρόγραµµα που απευθύνεται σε όλους.

Έχετε δει ουσιαστικές αλλαγές στη νέα δηµόσια τηλεόραση;

Είµαι τηλεθεατής της, που σηµαίνει ότι, ναι, έχω δει ουσιαστικές αλλαγές.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved