Σκορδά-Λιάγκας: «Όταν πρωτοέγινε η πρόταση από το Mega ήμασταν και οι δυο αρνητικοί»
Media

Σκορδά-Λιάγκας: «Όταν πρωτοέγινε η πρόταση από το Mega ήμασταν και οι δυο αρνητικοί»

Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας μιλούν για τη νέα πρωινή εκπομπή στο Mega και μας αποκαλύπτουν πως θα είναι.

- Πώς φαντάζεστε την πρωινή εκπομπή που θα κάνετε;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ: «Δεν την έχω φανταστεί ακόμη, τουλάχιστον εγώ. Η Φαίη μού λέει ότι την ονειρεύεται το βράδυ. Εγώ αυτό που θα επιθυμούσα ως αποτέλεσμα και ζητούμενο είναι όταν τελειώνει στη μία το μεσημέρι, ο κόσμος να έχει περάσει καλά, να έχει γελάσει, να έχει ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν γύρω του, να είναι χαλαρός και να αισθάνεται ότι είναι μέλος μιας νέας παρέας που καλείται να του κάνει συντροφιά. Αν αυτό γίνει, νομίζω ότι θα είναι μια επιτυχημένη εκπομπή». Και συνέχισε: «Λέμε τα τελευταία χρόνια ότι το ζητούμενο στην ελληνική τηλεόραση είναι το infotainment. Και εμείς θεωρητικά, ένας άνθρωπος που προέρχεται από την ενημέρωση, έστω την πιο light, και μια παρουσιάστρια από την ψυχαγωγία καλούνται με το “πάντρεμά” τους να κάνουν infotainment. Πραγματικό infotainment στην ελληνική τηλεόραση δεν έχουμε δει. Βλέπουμε στην αμερικανική τηλεόραση. Ακόμη και οι Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος, με τους οποίους είμαστε πολύ φίλοι, μου λένε ότι όταν άρχισαν την εκπομπή είχαν ενημέρωση. Εκείνη την ώρα όμως που έπαιζαν ενημερωτικά θέματα τα νούμερα τηλεθέασης έπεφταν. Οπότε έκαναν ένα κανονικό πρωινό το οποίο απλά το παρουσίαζαν δύο δημοσιογράφοι. Εμείς το ονειρευόμαστε σαν infotainment. Με ψυχαγωγία γιατί πρωινάδικο κάνουμε αλλά να υπάρχει η αίσθηση πως ό,τι και αν γίνει, και στα πολιτικά και στα αθλητικά, θα είμαστε εδώ κι εμείς θα τους το λέμε. Απλά θα το λέμε χαλαρά ώστε να μην τους βομβαρδίζουμε το πρωί».

- Εσείς έχετε λόγο και για τον σχεδιασμό πίσω από τις κάμερες ή θα περιοριστείτε στην παρουσίαση;


Γ. Λ: «Όλες αυτές τις ημέρες αυτό που κάνουμε με τους ανθρώπους του Μega είναι να σχεδιάσουμε την εκπομπή μπροστά αλλά και πίσω από το γυαλί. Σαφώς και έχουμε γνώμη και είναι μεγάλη μας χαρά που οι άνθρωποι του Μega το επιδιώκουν. Μαζί συζητάμε και επιλέγουμε και αυτό δείχνει ότι δεν μας πήραν για παρουσιαστές αλλά ως προσωπικότητες που θα κάνουμε μαζί το πρωινό».

-Φοβάστε κάποιον από τους ανταγωνιστές σας περισσότερο;

Φ.Σ. «Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στους Καραμέρο και Χαριτάτο είναι ότι παρά τα σκαμπανεβάσματα του ΑΝΤ1, στην πρωινή ζώνη κατάφεραν να φέρουν την πρωτιά με κάτι διαφορετικό. Από την άλλη, εγώ στο καμαρίνι έβλεπα την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Αναγνωρίζω αυτό που έκαναν τα παιδιά, τη δουλειά και τον αγώνα τους, εγώ όμως ήθελα να δω τον “Καφέ με την Ελένη”. Όσον αφορά την παρέα του “Ομορφου κόσμου το πρωί” ήταν κάτι διαφορετικό και άρχισε να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον προς το τέλος της σεζόν».

Γ. Λ. «Ο,τι και να κάνω στη δουλειά μου είμαι της λογικής την επιτυχία ενός εγχειρήματος δεν τη φέρνουν τα νούμερα τηλεθέασης. Επιτυχία είναι η ομάδα που δουλεύει να περνάει καλά και αν γίνει αυτό τότε και ο τηλεθεατής θα περνάει καλά μαζί σου και θα φανεί και στα νούμερα. Διαφωνώ με τη λογική που λέει ότι ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος για την κρεμάλα. Αυτά είναι για να γεμίσουν τα μεσημεριανά και κάποιες εκπομπές. Το να είσαι πρώτος και δεύτερος έχει σημασία για τα κανάλια. Εγώ είμαι δημοσιογράφος και εργαζόμενος, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα».

Τα ονόματά σας συζητήθηκαν και πέρυσι για την ίδια θέση.Κυρίως το δικό σας,κ.Λιάγκα.Υπήρξε τελικά το φλερτ;

Γ.Λ. «Δεν μου έγινε καμία επίσημη πρόταση. Πέρυσι ήταν ένα πείραμα δικό μου να φύγω από την ενημέρωση και να πάω στην ψυχαγωγία. Η πρόταση έγινε φέτος και έγινε και στους δυο μας».

- Ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά. Αυτό δεν το φοβάστε;

Γ. Λ. «Το μεγάλο θέμα στα περιοδικά είναι αν θα τσακωθούμε με τη Φαίη ή όχι. Οταν πρωτοέγινε η πρόταση από το Μega ήμασταν αρνητικοί και οι δύο. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πιστέψουν κάποιοι ότι το κάνουμε για να προτάξουμε την προσωπική μας σχέση και όχι την επαγγελματική εμπειρία και ικανότητα. Το σκεφτήκαμε, διαφωνήσαμε, τσακωθήκαμε και τελικά το αποφασίσαμε. Πιστεύω ότι πιο κοντά θα μας φέρει η εκπομπή παρά θα μας προκαλέσει φθορά. Μας ενώνουν ο επαγγελματισμός και η θέληση και των δύο να πάει καλά αυτό το πράγμα. Διαψεύδοντας τους πάντες, αυτή η εκπομπή πιστεύω ότι θα μας φέρει πιο κοντά».

Φ.Σ. «Το σκέφτηκα πάρα πολύ. Διαβάζω και ακούω τα πάντα και κρατάω από όλα κάτι. Είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου. Ρώτησα τον εαυτό μου πώς αντιμετωπίζει την τηλεόραση. Η απάντηση είναι ότι πρόκειται για δουλειά που αγαπώ και από αυτή ζω. Είμαι από τους τυχερούς που έχουν την πολυτέλεια να κάνουν τη δουλειά που τους αρέσει πολύ καλά και που πληρώνονται καλά. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας δούλευαν μαζί και τα μοιράζονταν όλα. Ετσι το αντιμετωπίζω. Είναι μια δουλειά όπου θα έχουμε κοινούς στόχους και κοινές αγωνίες».

- Το άνοιγμα στο κουτσομπολιό που ανέφερε ο Πέτρος Μπούτος πώς θα γίνει στο κανάλι πώς θα το αντιμετωπίσετε ως εκπομπή;


Γ.Λ. «Η εκπομπή θα είναι πρωινή, δηλαδή θα είναι γρήγορη, ευχάριστη, με τις στήλες που περιμένει να δει ο κόσμος από τη ζώνη. Και η Φαίη και εγώ έχουμε άποψη και τη λέμε και θα τη λέμε. Είναι πρωινό που θα μπολιάσει τις προσωπικότητες ανθρώπων που κρίνουν, άρα θα είναι πιο δημοσιογραφικό».

- Αν σας έκαναν πρόταση να παρουσιάσετε το πρωινό μόνη σας θα το κάνατε;

Φ.Σ. «Θα είχα μεγαλύτερη αγωνία. Τώρα νιώθω πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια».

Πηγή:Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved