Σόνια Φίλη: «Είναι συναρπαστικό να γνωρίζεις ανθρώπους που προσφέρουν στον χώρο του πνεύµατος»
Media

Σόνια Φίλη: «Είναι συναρπαστικό να γνωρίζεις ανθρώπους που προσφέρουν στον χώρο του πνεύµατος»

H Σόνια Φίλη έχει ασχοληθεί κυρίως µε την ειδησεογραφία και έχει δοκιµαστεί σε πολλά είδη ρεπορτάζ. Φέτος, έκανε «στάση στην ΕΡΤ». Η εξερεύνηση του πολιτισµού, των τεχνών και των γραµµάτων τής άνοιξε νέους ορίζοντες, που τους απολαµβάνει και τους µοιράζεται µε ένα αρκετά απαιτητικό τηλεοπτικό κοινό. ∆εν είναι καθόλου ανταγωνιστική, της αρέσουν τα δύσκολα και έχει τη «φήµη» του καλού παιδιού. Της αρέσει να βλέπει τηλεόραση, αλλά προτιµά να αφοσιώνεται στον σύντροφό της και στα βιβλία της.

Τι συναισθήµατα σου άφησαν η φετινή τηλεοπτική σεζόν και η εκποµπή «Στάση ΕΡΤ»;

Αναµφισβήτητα ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό δηµοσιογραφικά απ’ ό,τι είχα κάνει έως τώρα. Αισθάνοµαι ότι ήταν µια δηµιουργική χρονιά και ευελπιστώ ότι τη νέα σεζόν θα µας δοθεί η ευκαιρία να «ανακαλύψουµε» και να αναδείξουµε και «φρέσκα» πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Μπήκες σε ένα νέο περιβάλλον. Υπήρξε στιγµή που µετάνιωσες για την επιλογή σου;

Όταν µου δίνεται η ευκαιρία να δοκιµάσω ή να δοκιµαστώ σε κάτι διαφορετικό, αποδέχοµαι την πρόκληση µε χαρά. Στο ελεύθερο ρεπορτάζ που έκανα στις ειδήσεις δεν υπήρχαν ωράρια, ήµουν συνεχώς σε εγρήγορση και κάθε ρεπορτάζ ήταν ένα µάθηµα ζωής. Τώρα, τα πράγµατα είναι διαφορετικά, πιο οργανωµένα και oι ιστορίες των δηµιουργών και καλλιτεχνών «ξετυλίγονται» στο στούντιο.

Πώς είναι η συνεργασία σου µε τον Ανδρέα Ροδίτη;

Είναι ένας άνθρωπος µε µεγάλη εµπειρία στον χώρο και χαίροµαι γι’ αυτή τη συνεργασία. Η αρχισυντάκτρια της εκποµπής Νατάσα Βησσαρίωνος και ο σκηνοθέτης Γιάννης Γεωργιουδάκης, οι παραγωγοί αλλά και η δηµοσιογραφική οµάδα είναι εξαιρετικοί. Είµαστε µια µικρή αλλά δεµένη οµάδα.

Οι άνθρωποι των τεχνών και των γραµµάτων λένε εύκολα «ναι» σε µια τηλεοπτική πρόταση;

Οι περισσότεροι έρχονται µε µεγάλη χαρά, µε εξαιρέσεις ορισµένους καλλιτέχνες οι οποίοι από άποψη δεν βγαίνουν στα ΜΜΕ.

Θεωρείς ότι η εκποµπή σας θα µπορούσε να «σταθεί» και στην ιδιωτική τηλεόραση;

Φυσικά, γιατί ο καθένας από εµάς προσφέρει ένα συγκεκριµένο τηλεοπτικό προϊόν, γι’ αυτό κρίνεται και οι τηλεθεατές είτε επιλέγουν να το βλέπουν, είτε το απορρίπτουν, ανεξαρτήτως αν προβάλλεται από τη δηµόσια ή την ιδιωτική τηλεόραση.

Γιατί, λοιπόν, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους εκποµπές στην ιδιωτική τηλεόραση;

∆εν θεωρώ ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εκποµπές. Απλώς εµείς έχουµε διαµορφώσει ένα διαφορετικό, πιο προσωπικό ύφος.

Σε τι σε εντυπωσίασε ο κόσµος της τέχνης και του πολιτισµού;

Αυτός ο κόσµος µού έχει ανοίξει νέους ορίζοντες και είναι κάτι που απολαµβάνω. Είναι συναρπαστικό να γνωρίζεις ανθρώπους που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον χώρο του πνεύµατος, του θεάµατος και των τεχνών. Σίγουρα µε έχει επηρεάσει προς το καλύτερο.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved