Νίκος Μάνεσης: «Εχω βιώσει ανείπωτες φυσικές καταστροφές όλα αυτά τα χρόνια»
Media

Νίκος Μάνεσης: «Εχω βιώσει ανείπωτες φυσικές καταστροφές όλα αυτά τα χρόνια»

Ο Νίκος Μάνεσης μεταφέρει στον κόσμο σημαντικές ειδήσεις, άλλες φορές ευχάριστες, άλλες, όμως, δυσάρεστες. Νιώθει πως έχει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στους τηλεθεατές ή είναι για εκείνον καθαρά ένα επάγγελμα;

«Για κάθε δυσάρεστη είδηση στενοχωριέμαι και κάποιες φορές με επηρεάζουν τέτοιες ειδήσεις. Εχω βιώσει ανείπωτες φυσικές καταστροφές όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος επιλέγει εμένα για να ενημερωθεί, άρα έχω το αίσθημα της ευθύνης» τόνισε στο Mytv.

-Πρέπει να αγαπήσατε πολύ το «60' Ελλάδα», καθώς υπάρχει το στίγμα του στη νέα εκπομπή. Λίγους μήνες μετά αυτά τα ταξίδια, τι σας έμεινε;

«Η εκπομπή αυτή γεννήθηκε από μια ιδέα του Βασίλη Παπαδρόσου, νυν Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του Αlpha, ο οποίος ήθελε μια παραγωγή με ρεπορτάζ από την ελληνική περιφέρεια. Είπα ότι θα το κάνω, αλλά χωρίς να με ενοχλήσει κανείς στον σχεδιασμό της εκπομπής γιατί σε όλα τα οδοιπορικά που έχω δει με πείραζε η προσπάθεια αγιοποίησης του παρουσιαστή. Εγώ ήθελα να δείχνουμε 90% την περιοχή και 10% εμένα και . νομίζω πως το πέτυχα, γι αυτό αγαπήθηκε η εκπομπή. Μου έμεινε το ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη, το οποίο δεν ξέρω αν μας αξίζει, με τη συμπεριφορά που έχουμε αρκετοί από εμάς. Η Ελλάδα είναι θείο δώρο. Λένε πως γεννήθηκε εδώ ο πολιτισμός, λόγω και του κλίματος σε αντίθεση με άλλες βόρειες χώρες. Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα, με εξαιρετικό DΝΑ. Φαντάσου πόσα χρόνια ασελγούμε πάνω της και αντέχει ακόμα και είναι μαγευτική. Είμαστε μια κουκίδα στον χάρτη, αλλά έχουμε τα πάντα, όποιον γεωγραφικό σχεδιασμό υπάρχει.»

-Υπάρχουν διαφορές στους ανθρώπους που ζουν στην επαρχία σε σχέση με αυτούς οι οποίοι ζουν σε μεγαλουπόλεις;

«Ναι, τεράστιες διαφορές. Η ανεργία και η κρίση χτυπάνε τις πόρτες περισσότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Στην επαρχία είναι καλύτερα. Έχουν παντελή έλλειψη άγχους πιο αργούς ρυθμούς και περνούν με λιγότερα χρήματα απ' ό,τι εμείς. Είναι καλύτερη η ποιότητα ζωής.»

- Ύστερα από τόσα ταξίδια, δεν νιώθετε να σας περιορίζει το στούντιο φέτος;

«Ναι, αλλά υπάρχουν και κάποια βιολογικά όρια αντοχής. Ύστερα από πέντε χρόνια και με αντίξοες συνθήκες, κουράστηκα, θα μπορούσα να το κάνω, αν ήταν η μόνη μου δουλειά. Κάποια άλλη στιγμή, με καλύτερες συνθήκες και με καινούργιες ιδέες, ίσως το ξανακάνουμε. Η Ελλάδα δεν τελειώνει ποτέ.»

-Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους συνεργάτες σας;

«Με βάση τις ικανότητές τους. Εδώ δεν είναι Δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είσαι πολυσύνθετο ταλέντο. Δεν επιβάλλω σε κανέναν να κάνει περισσότερα πράγματα από αυτά που κάνω εγώ.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved