Νίκος Μάνεσης: «Ο δημοσιογράφος είναι ένας άνθρωπος της εξουσία»
Media

Νίκος Μάνεσης: «Ο δημοσιογράφος είναι ένας άνθρωπος της εξουσία»

Ο Νίκος Μάνεσης σε συνέντευξή του μίλησε για το ίντερνετ και πόσο έχει επηρεάσει τη δημοσιογραφία.

Τα νέα μέσα έχουν ξεπεράσει τα έντυπα ΜΜΕ;

Στο 50-50 είμαστε. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν βλέπει τηλεόραση και επιλέγει να ενημερωθεί ή να ψυχαγωγηθεί μέσα από τα sites. Πιστεύω πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Μη φτάσουμε στην ασυδοσία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου θεωρούμε αλήθεια οτιδήποτε γράφει ο καθένας. Πρέπει να σας ομολογήσω πως, ενώ υπηρετώ τα νέα μέσα, προσωπικό λογαριασμό δεν έχω. Άνοιξα για μία μέρα, μπλόκαρε το σύστημα και βγήκα. Είμαι ευγενής άνθρωπος. Όταν κάποιος μου στέλνει ένα μήνυμα, πρέπει να απαντήσω. Οπότε δεν θα έπρεπε να δουλεύω. Είναι τρομερά τα νέα μέσα, αλλά πρέπει να τα ελέγξουμε. Και, φυσικά, μακριά από τα παιδιά.

Αυτό έχει επηρεάσει τη δημοσιογραφία;

Σαφώς. Ό,τι γράφεται στο Ίντερνετ είναι σημαντικό, αλλά δεν σημαίνει πως είναι και το σωστό. Άρα, ναι, κάποιες φορές πλήττει τη δημοσιογραφία και κάποιες άλλες την αναδεικνύει. Ο καθένας πρέπει να επιλέγει τι θα διαβάσει και πού και οφείλει να φιλτράρει τα όσα αναφέρονται.

Ισχύει πως υπάρχει ένα κύμα δυσπιστίας απέναντι στους δημοσιογράφους;

Ναι, ισχύει. Ο δημοσιογράφος είναι ένας άνθρωπος της εξουσίας. Υπάρχουν φορές που είναι αλήτης, ρουφιάνος αλλά και φορές που είναι δημοσιογράφος. Οι δημοσιογράφοι, όμως είμαστε πολλοί περισσότεροι. Αυτό συμβαίνει και με τους γιατρούς και με τους τηλεκριτικούς και με τους δημοσίους υπαλλήλους. Υπάρχει μια ισοπεδωτική αντίληψη, η οποία καλλιεργείται από ένα πολιτικό σύστημα που ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα.

Σας έχουν γίνει προτάσεις να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Βεβαίως. Πολλές. Είπα όχι, πολύ ευγενικά. Δεν ανταλλάσσω την ελευθεροστομία μου με τίποτα.

Η οικονομική κρίση άφησε κάποιο «μάθημα» στους Έλληνες;

Ο Έλληνας έχει πάθει ένα είδος μιθριδατισμού. Ο Μιθριδάτης επειδή φοβόταν πως θα τον δηλητηριάσουν, έπινε καθημερινά μια μικρή ποσότητα δηλητηρίου για να εξοικειωθεί. Έτσι και οι Έλληνες. Γίνονται απίστευτα πράγματα και δεν αντιδρούν. Συνήθισαν το δηλητήριο της χρεοκοπίας.

Εσείς πώς αντιμετωπίσατε τις αλλαγές που έφερε η νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα; Κάνατε εκπτώσεις στον τρόπο ζωής σας;

Σαφώς είδα ότι πρόκειται να κλονιστεί η κοινωνία μας. Εκείνη τη χρονική περίοδο προσπάθησα να ξεπληρώσω όλα τα χρέη που είχα. Από κει και πέρα, έκανα εκπτώσεις στον τρόπο ζωής μου. Δεν διαμαρτύρομαι, όμως.

Πηγή:mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved