Αντριάνα Παρασκευοπούλου: «Ο κόσµος έχει απαιτήσεις από την ΕΡΤ και δικαιολογηµένα»
Media

Αντριάνα Παρασκευοπούλου: «Ο κόσµος έχει απαιτήσεις από την ΕΡΤ και δικαιολογηµένα»

Περήφανη για το ντοκιμαντέρ «CERN: Τα µυστικά του σύµπαντος» που δούλεψε πολύ για την προετοιμασία και προβολή του, η Αντριάνα Παρασκευοπούλου μιλάει γι' αυτό αλλά και για τις κριτικές που γίνονται για το πρόγραμμα της ΕΡΤ

Φοβάστε τις κριτικές για το ντοκιµαντέρ;

Νιώθω αυξηµένη ευθύνη διότι στόχος του ντοκιµαντέρ «CERN: Τα µυστικά του σύµπαντος» είναι να προσκαλέσει σε αυτή την περιπέτεια έναν µαθητή που µπορεί να βρει τον δρόµο του στις θετικές επιστήµες, έναν νέο που µπορεί να ενδιαφερθεί για κάτι που του έµοιαζε ξένο και όλους όσοι το δουν ως µια αφορµή για ένα ταξίδι γνώσης που δεν είχαν σκεφτεί.

Θα υπάρχει συνέχεια;

Το δεύτερο ντοκιµαντέρ που δουλεύω τώρα ρίχνει φως σε ένα από τα µεγαλύτερα αινίγµατα της αρχαιολογίας, τους θησαυρούς της Κέρου. Είχα την τιµή να παρακολουθήσω από κοντά τις ανασκαφές στο ∆ασκαλειό µαζί µε τον λόρδο Ρένφριου, έναν από τους µεγαλύτερους προϊστορικούς αρχαιολόγους όλων των εποχών, και την οµάδα του.

Σας ενοχλούν τα σχόλια που ακούγονται κατά καιρούς για τη δηµόσια τηλεόραση;

Ο κόσµος έχει απαιτήσεις από την ΕΡΤ και δικαιολογηµένα. Όλες οι κριτικές που σχετίζονται µε τις προσδοκίες των πολιτών για το περιεχόµενο του προγράµµατος της ΕΡΤ µε απασχολούν και τις ακούω µε µεγάλη προσοχή. Και πρέπει να µας απασχολούν όλους.

Εχετε σκεφτεί να εγκαταλείψετε την ΕΡΤ;

∆εν εγκαταλείπω. Θέλω να προχωράω.

Ποιο θυµάστε ως το πιο απίστευτο περιστατικό που σας έχει συµβεί οn air;

∆εν ξέρω αν είναι το πιο απίστευτο, αλλά σίγουρα είναι αυτό που, όσες φορές και αν το δω, γελάω το ίδιο. Ηταν Οκτώβριος 2015, θέµα, τι άλλο, η ανακοίνωση των Νόµπελ Φυσικής. Ηµασταν στο «παράθυρο» µε την καλή συνάδελφο από το τµήµα διεθνών ειδήσεων και πάντα καταρτισµένη Αννα Παπασωτηρίου και από τον ενθουσιασµό µου, γιατί το βραβείο ήταν για µια ανατροπή σε όσα ξέραµε για τα νετρίνα, προσπαθούσα να το εξηγήσω, όπως λέµε, µε απλά λόγια και την Αννα την έπιασε νευρικό γέλιο. Μαζί κι εµένα. Από τότε σε κάθε ανακοίνωση µου λέει «κανόνισε, θα πάρω ρεπό».

Θα τολµούσατε κάτι στην ψυχαγωγία;

Τολµώ να είµαι στην ενηµέρωση.

Πώς βλέπετε την τηλεόραση σήµερα;

Προσωπικά θα ήθελα περισσότερες νέες ιδέες και καινοτοµίες σε όλα τα τηλεοπτικά φορµάτ.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved